Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

úterý 18. září 2012

Zpět v čase - víkend v Ž*

Slíbil jsem, že popíšu víkend na začátku záři, ale jak se zdá, nedokážu si uvědomit nic zvláštního, co by za popsání stálo (kromě toho, že to byla dost dobrá akcička, která mi pomohla si duševně odpočinout a protože jsem soudcoval šachy, tak jsem si moc vzduchu neužil :-) ), snad jen to o kvalitě spánku na této akci mohu pár slovy popsat.

Je to sice spíše sportovní akce, ale protože se tam schází i většina kamarádů, bývá čas na pokec a samozřejmě i nějaké to pivko či něco jiného ve večerních hodinách.

Sám se považuji za skřivana než za sovu, jak se dělívají lidé v přístupu k začátku spánku a k jeho konci (což zrovna to, že píšu tento příspěvek dost pozdě poněkud vyvrací) a tak potřebuji jít spát poměrně brzy na rozdíl od ostatních - typicky ve 22:30 hod. už pokukuji, jestli mám připravenou postýlku a pyžámko, v případě akce v městě Ž* je to kombinace spacího úboru, karimatky a spacáku.

A tak zatímco ostatní šli večer na diskotéku či jídlo, já se pokoušel spát, protože jsem očekával, že návrat bude hlučnější, zvláště těch, kteří budou popíjet a to už musím mít něco naspáno, protože po probuzení budu těžce usínat. Netušil jsem však, že někdo z opilých místních ze Ž* se bude navážet do naší kamarádky a že dojde k fyzickému ataku. Samozřejmě s řevem na ulici, který mě vytrhl ze spánku, byť netrval víc jak půl minuty. Minuta řevu se však rovnala následné hodině beze spánku...

Ále co, svých sedm hodin jsem stihl naspat, tak to šlo přežít. :-)

PS: Aaaa, tak vlastně přeci jen něco - setkání jisté místopředsedkyně s jistým človíčkem (toto setkání jsem avizoval před pár týdny) skončilo potřesením rukou. Ale přivítat se slovy "tak co, mluvíš ještě se mnou?" pronesených na můj vkus útočněji, než by bylo potřeba? Ovšem opět mohu říci: "Ále co, hlavně že spolu dokáží mluvit a koexistovat vedle sebe" :-)

 I když jak říká dotyčná osůbka - s osobou F* nemám problém, ale s místopředsedkyní F* ano. Já, ač to nerad přiznávám, zřejmě budu mít brzy obdobný problém...