Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

čtvrtek 4. července 2013

Manažerská arogance, aneb opět se mi zvedá tlak.

Dnes odpoledne, protože všichni z práce odešli na prodloužený víkend hned, jak se to dle naší pracovní doby, jsem měl čas na různé odkládané věci, například na čtení méně důležitých emailů, z nichž některé už byly staré sedm dnů. Mezi nimi byly dva emaily, v nichž mi jistý vrcholový manažer nejmenované firmy odpovídá na mé výtky, které k němu dopluly přes GŘ.

Hned název přílohy prvního emailu: "Vyjádření k domnělým problémům z X*" mě zvedl tlak, takže jsem očima prolétl celý email a pochopil, že se jedná o manažerskou aroganci typu "my nic, to voni", protože ze šesti problémů co jsem posílal já odpovídal na pět. Ten první, nejlépe zdokumentovaný, jasně prokazující problém u nich prostě ignoroval.

Jenže u účetního problému, kdy my víme, že posíláme splátky o ledna, ale jejich program je ignoroval do dubna včetně, nám napsal, že je rozdíl datum výpočtu, splatnosti a skutečného vyplacení příjemci. Bylo zjevné, že jeho odpověď pro mě, jíž napsal v kopii pro naše GŘ měla ukázat ono zmiňované "my nic to voni", že my jsme ti oslové co neumí obhospodařovat jejich program. Hlavně si to nezkontroloval v účetním programu, resp. nenechal zkontrolovat.

Takže jsem napsal reakci mojí, ofotil mu několik obrazovek s daty, hezky fialově zarámoval ta kritická data a ironicky se ho zeptal, jestli jisté datumy lednové, únorové a březnové v rámečku jsou skutečně DUBEN a nazval jej lhářem...

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat - dva telefonáty na služební mobil z neznámého čísla, po mém představení se či ještě dříve okamžité zavěšení. Tak uvidíme, jestli to bude pokračovat celou noc :-)

PS: Tak schválně - budu potrestán já, že jsem dotyčného nazval lhářem (byť na to mám jednoznačné důkazy), nebo on a jeho firma za to, že lže?