Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 24. května 2014

Eurovolby - zde zpravodajství nebude

... a má to prostý důvod - skutečné výsledky budou zveřejněny až v neděli po 23-tí hodině v neděli, neboť se bude čekat až ukončí volby poslední členská země EU, což by měla být Itálie.

Nedá se očekávat ani nějaká mimořádnost, dle online zpravodajství ČT se neděje vůbec nic (V Česku pokračují eurovolby. Zatím přišel jen zlomek voličů), Idnes a další weby ani online zpravodajství nemají, ale článek o volbách mají na prvním místě jako zprávu dne (IDNES: Druhým dnem pokračují eurovolby, účast je zatím rekordně nízká a Novinky: Volební místnosti se znovu otevřely, lidi ale nelákají)

(update 11:15)
Dnes ráno jsem odvolil i já a podle kroužků ve volebních seznamech odhadl, že páteční účast+ sobotní ranní půlhodinka v našem okrsku je stěží 8%, weby hlásí 10%, ale ČT už hlásí 15% účast.

Jedinou událostí jet tak zpráva, že: Partnerka vicepremiéra Babiše při hlasování hodila do urny hlas bez povinné obálky, který tak není platný. Přestože by každý volič měl vhodit jen jediný hlas, volební komise jí umožnila hlasovat ještě jednou. Což se zajisté bude řešit, jestli to je nebo není porušení zákona a jak to pořeší při sčítání hlasů daná komise. Lidsky to řešitelné je, protože bych taky možná zblbnul, kdyby mě obléhali novináři. Na druhou stranu na Facebooku už jsem viděl hlášku, že je to geniální tah Babiše, protože se o něm díky tomu bude více mluvit, jako se mluvilo podobně o jiných politicích, kteří měli potíž správně odvolit, tedy zasunout lístek do správné obálky a tu teprve vhodit do urny...