Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

sobota 6. září 2014

Průvodčí na kosmické lodi

Dnešní sen mě zavedl v roli průvodčího/stewarda do prostoru paluby druhé třídy, kde si vykonávám své povinnosti, abych pak v jednu chvíli úzkým prostorem velice připomínající přechod mezi vagony v Regionovách přešel na palubu první třídy. Úplně prapůvodně jsem chtěl udělat revizi jízdenek, ale hned za dveřmi jsem pochopil, že tohle dělat v místě, kde už je rozjetý mejdan ... no prostě bych své pravomoce vydupával ze země docela těžce...

Ale jsou tu známé tváře mých kamarádů a takykamarádů a tak se mile usmívám, některé z nich zdravím a procházím kolem nich do dalších prostor. Když narážím u výtahů do služebních prostor na jistou Veroniku M., jež komusi rovná na hlavě vlasy z nějakého hodně tlustého umělého vlákna, pochválím jí, že umí připevnit tyhle vlasy na hlavu velice pevně.

Když ji tam však potkávám podruhé s dalším člověkem, který se chová divně, pojmu podezření, a napotřetí pak přijmu její nabídku na výměnu vlasů. Je to však ode mě připravená past, do které se chytla ...

V nejnapínavější chvilku mě vzbudilo odbíjení věžních hodin v jistém penzionu, jelikož jsem na jisté akci jako rozhodčí.

Zcela zřetelná podobnost s děním na oné akci, kde dělám rozhodčího a taky si musím vydupávat pravomoce a se zradou cépéčka ve hře dračí doupě, jež se odehrála včera, tu je.