Pocit měsíce

Lidé jsou sami, protože staví zdi místo mostů.
(Joseph F. Newton)

neděle 4. března 2012

Lyoness. Je to letadlo?

V minulém týdnu mi kamarád vyprávěl o firmě Lyoness, že prý mají slevové karty a slevové poukázky a že se tam dají vydělat prachy, jen musíš do systému pod sebe dostat pár lidí.

Update ze 17.února 2013. Následující článek ze 4.března 2012 je sepsán tak jak je a když se podíváte do komentářů, můžete nabít dojmu, že jsem ťal do živého. Soudě podle toho, jak neuvěřitelně má tento blogpost přístupů z vyhledavačů tomu skutečně tak je, narozdíl od mých jiných témat.

Je to sepsáno tak, jak jsem to v danou chvíli cítil, pro plné pochopení si pročtěte celou sérii článků. vč. komentářů - tam je to ozřejmeno:
Pro podporovatele Lyoness: Prosím, přečtete si všechny mé komentáře a celý článek, než mě odsoudíte a budete mě bombardovat emaily či komentáři po přečtení jen části článku. Je to sepsáno tak, jak jsem to v danou chvíli cítil, tedy poměrně subjektivně, vysvětluji to v komentářích, proč jsem pesimistický k MLM v čechách a z toho vyplývající chybějící "WOW" pocit z toho, co (mi) Lyoness nabízí.

Děkuji za pochopení

Zpět k článku a začneme raději odznovu :-)

V minulém týdnu mi kamarád vyprávěl o firmě Lyoness, že prý mají slevové karty a slevové poukázky a že se tam dají vydělat prachy, jen musíš do systému pod sebe dostat pár lidí.

Jakmile toto slyším, okamžitě mi v hlavě zvoní zvonek a pod ním visí nápís : "Pozoooor, není toto podvod známý pod názvy pyramida, letadlo, ... ?" Kamarád se tvářil rozpačitě aniž bych mu cokoliv na to řekl a pak z něj vypadlo, že by byl rád, abych tam byl a vyslechl si to, protože si myslí, že to sice nevypadá jako letadlo, ale že ne zcela přesně rozumí systémům pozic, což byl příznak č.2 - jestliže ti někdo slibuje peníze, ale není s to vysvětlit odkud se vezmou, je to podezřelé.

A tak jsem se vydal na přednášku. Hned první co mě zaujalo bylo to, že tam čekala na vyplnění prezenční listina, což mě u bezplatné přednášky překvapilo, nemluvě o dalším překvapením o počtu a výběru požadovaných údajů. Řekl jsem striktně "ne" a neupsal se. Tady se ukázal příznak č.3, jenže byl obráceně resp. objevil se v kladném smyslu - když po vás někdo chce hned při vstupu peníze nebo osobní údaje, tak je to podezřelé, zvlášť když na tom trvá. Setkal jsem se i s případem, kdy já jakožto "prvoposluchač" neplatil nic, ale ten, co mě přivedl, musel platit vstupné...


Přednáška začala představením společnosti Lyoness v klasickém chlubivém tónu, jak je ta prezentace už zastaralá a jak si představují, kolik že naberou lidi do konce roku 2012 a že už jsou na třech kontinentech...
Kredit: Lyoness.cz , prezentace pro klienty, starší verze
Prezentace stále pokračovala a pak došlo konečně na představení principu Lyoness. Jde prý o to, že obchodníci jsou ochotni do firem typu Lyoness investovat proto, že předpokládají, že klienti firem Lyoness si o nich řeknou a že oni jakožto prodejci budou mít jistou exkluzivitu, protože ostatní prodejci do systému nevstoupí. A samozřejmě následovaly počty firem, které už s nimi ve světě spolupracují...

V tomhle místě jsem si hrál s telefonem a hledal si nějaké údaje na internetu a pouze poslouchal, protože se začalo hrát na city budoucích klientů - "část peněz co získáme jde na charitu - půlka na celosvětovou, půlka na ČR"

Pak došlo k prvnímu "peněžnímu bloku" informací, ze kterého by se nezasvěcenému mohlo zdát, že to fakt není letadlo, a že se opravdu firma snaží získat pro své členy nějaké ty slevy. Jenže mé cvičené ucho zaslechlo a následně i oko vidělo, že takto vyzískaná sleva z mého nákupu se dělí na čtyři díly. Dva z nich jsou prý moje. Byl nám promítnut i příklad. Příznak č. 4 - je prezentován příklad výdělku, který je ale pro vás nereálný.

Když jsem byl poté doma, vzal jsem si kalkulačku a ze všech informací z celé přednášky si provedl celkem tři výpočty. Ten první jsem musel udělat dvakrát, protože mi vyšly tak divná čísla, že mě to donutilo dohledat si onu prezentaci na internetu a projít si ji znovu.

Získáváme bonusy, slevy, peníze zpět

Příklad první: Rodinu dvou důchodců jedenkrát za měsíc odveze dítě/vnuk na velký nákup. Při něm utratí 1200,- Kč, ostatní věci v průběhu měsíce kupuje od Vietnamců. Na jak velkou slevu díky systému Lyoness dosáhnou a kdy se velikost slev v systému Lyoness zvýší na vyšší hodnotu? Obchodník dává Lyonessu 1% ze zaplacené sumy při nákupu, rodina je v systému Lyoness nová.

1200,00 Kč ... platba při nákupu
0012,00 Kč ... převod od obchodníka pro Lyoness
------------ těchto 12 Kč se dělí takto
0001,20 Kč ... je mi předáno na konto do první přihrádky, až tam bude 320,- Kč, tak je dostanu na ruku
0000,60 Kč ... by bylo bývalo přerozděleno mezi mé přátele, nebo mé "účetní jednotky"
0000,60 Kč ... by se bylo bývalo přerozdělilo mezi "přátele přátel"
0001,20 Kč ... režijní náklady Lyoness - nejsou to samaritáni, aby to dělali zadarmo :-)
0008,40 Kč ... se mi připíše na konto do přihrádky č.2, se kterou v tuto chvíli nemohu nic dělat

Od obsahu přihrádky č.2 se odvíjí další kolo zúčtování, protože až při dosažení 1600Kč v této přihrádce se dostáváte do "letadla", kdy se začnou přerozdělovat červené částky uvedené výše. A pak je možnost i "nějak" dosáhnout na těch 1600Kč rychleji, ale to už je nad rámec mého blogpostu.

Čili: prostým roznásobením zjistím, že až po 191 (!!!) měsících mi na kontě začnou výrazněji naskakovat bonusy z nákupů mých přátel, ale bohužel jen tehdy, pokud i oni dosáhnou této výše. A bohužel, musejí to díky dalším pravidlům Lyonessu dokázat o chloupek později než naše rodina z příkladu.

Resumé: U tohoto obchodníka naše důchodcovská rodina díky Lyonessu slevy nezíská, respektive se jich nedožije. Musí tedy jít nakupovat někam jinam....

Update ze 26.března 2013.
V následujícím příkladu respektive výpočtu uvádím nejprve svoji původní verzi výpočtu a následně dávám i druhou verzi, jež mi upravil pan Petr Kolecko (Kolečko?) v diskuzi.

Příklad druhý: Naši rodinu dvou důchodců jedenkrát za měsíc odveze dítě/vnuk na velký nákup. Při něm utratí 1200,- Kč, ostatní věci v průběhu měsíce kupuje od Vietnamců. Na jak velkou slevu díky systému Lyoness dosáhnou a kdy se velikost slev v systému Lyoness zvýší na vyšší hodnotu? Obchodník dává tentokrát Lyonessu 6% ze zaplacené sumy při nákupu, rodina je v systému Lyoness nová.

Update ze 26.března 2013.
Má původní verze výpočtu - chybná je přeškrtnutá, druhou opravuji na upozornění z komentáře p. Kolecka:

1200,00 Kč ... platba při nákupu
0072,00 Kč ... převod od obchodníka pro Lyoness
------------ těchto 72 Kč se dělí takto
0007,20 Kč ... je mi předáno na konto do první přihrádky, až tam bude 320,- Kč, tak je dostanu
0003,60 Kč ... by bylo bývalo přerozděleno mezi mé přátele, nebo mé "účetní jednotky". 
0003,60 Kč ... by se bylo bývalo přerozdělilo mezi "přátele přátel"
0007,20 Kč ... režijní náklady Lyoness

0050,40 Kč ... se mi připíše na konto do přihrádky č.2 - Věrnostní výhody, se kterou v tuto chvíli nemohu nic dělat

    12,00 Kč ... (1%) je mi předáno na konto do první přihrádky, až tam bude 320,- Kč, tak je dostanu

    06,00 Kč ... (0,5%) by bylo bývalo přerozděleno mezi mé přátele, nebo mé "účetní jednotky". 
    06,00 Kč ... (0,5%) by se bylo bývalo přerozdělilo mezi "přátele přátel"
    12,00 Kč ... (1%) pro Lyoness
    36,00 Kč ... (3%) se mi připíše na konto do přihrádky č.2 - Věrnostní výhody, se kterou v tuto chvíli nemohu nic dělat

Update ze 26.března 2013.
Verze výpočtu p. Kolecka

Nakoupíte v hodnotě 1.200 u obchodníka, který vrací do systému Lyoness 6%, tedy 72 Kč.
         24 Kč ..... dostáváte ihned jako tzv. Cashback 2% (v některých případech 1%; čeká se na částku 320 Kč 
pro vyplacení na osobní účet)
          6 Kč ...... dostává Váš doporučitel (0,5%)
          6 Kč ...... dostává doporučitel Vašeho doporučitele (0,5%) 
         36 Kč .......dostáváte jako Věrnostní výhodu 3% (tyto peníze nedostáváte ihned na účet, ale "zhodnocují" se v systému Lyoness, kdy dostáváte přibližně 9-násobek z každé koruny; záleží jen na tom za jak dlouho)


Update ze 26.března 2013.
Důvod, proč se takto výpočty rozcházejí se pokusím vysvětlit ve třetím pokračování.  Rozdíl je v % první přihrádky (použil jsem pesimističtější variantu) a u mě je použita kolonka "pro Lyoness". A jak jsem již řekl, vysvětlím ve třetím pokračování.

Po 31 měsících (1600 : 50,40) dle starého výpočtu, nebo po 44 měsících (1600 : 36) dle nového výpočtu, se rodina zařadí v Lyonessu "na zúčtovací pozici" a začne na nákupech přátel a přátelů přátel získávat více peněz, ale bohužel jen tehdy, pokud i oni dosáhnou této výše. A bohužel, musejí to díky dalším pravidlům Lyonessu dokázat o chloupek později než naše rodina, pokud si chtějí navzájem pomáhat a nebýt tolik závislý na dalších neznámých členech Lyoness, jejichž nákupní morálku proto nelze ovlivnit...

Resumé: Zde už zisk slev vypadá reálně, ale i tak zvýšení příjmů ze slev a nákupů nastane za více jak dva a půl let, předpokládá to ale splnění dalších podmínek.

Příklad třetí: Naše rodina důchodců si něco málo naspořila a chce si pořídit novou koupelnu. Utratí tedy 20000,- Kč a protože jsou chytří, vybrali si prodejce, který dává pro Lyoness 10% (ale už nemusí koupit přesně tu koupelnu, jakou by chtěli od jiné firmy). Rodina je v systému Lyoness nová.

20000,00 Kč ... platba při nákupu
2000,00 Kč ... převod od obchodníka pro Lyoness
------------ těchto 2000 Kč se dělí takto
0200,00 Kč ... je mi předáno na konto do první přihrádky, až tam bude 320,- Kč, tak je dostanu
0100,00 Kč ... by bylo bývalo přerozděleno mezi mé přátele, nebo mé "účetní jednotky"
0100,00 Kč ... by se bylo bývalo přerozdělilo mezi "přátele přátel"
0200,00 Kč ... pro Lyoness
1400,00 Kč ... se mi připíše na konto do přihrádky č.2, se kterou v tuto chvíli nemohu nic dělat

Pokud si rodina pořídí ještě kuchyň, zařadí se do "letadlového" výplatního systému Lyoness do dvou měsíců, až jim hodnota přihrádky č.2 dojde na minimálně 1600Kč. Pravděpodobně ve stejnou chvíli dojde k uvolnění částky lehce převyšující 320 Kč z první přihrádky.

Poznámka: Ještě o fous lepší příklad je i přímo v prezentaci Lyoness....

Příkladů by se dalo vymyslet více, protože pracující nakupují i boty, oblečení a další věci v klasických obchodech, takže mnou zmiňovaných 31 měsíců z příkladu 2 se u nich ještě zkrátí. Teď se ale odvrátíme od červených a zelených řádků mých výpočtů a podmiňovacího způsobu v jejich popiscích a pojďme se krátce věnovat praktické věci.

Nakupujeme prakticky:

Příklad čtvrtý: Naše dvoučlenná rodina si pořídila elektronické slevové karty Lyoness a chce si v malém okresním městě za jejich pomoci koupit měsíční várku potravin. Povede se jí to?

Odpověď zní -  nepovede, protože v jejich okresním městě není žádný prodejce potravin, který by podporoval elektronické odbavení jejich slevové karty.

Přesto ale možnost nakoupit se slevou existuje, jen je potřeba mít slevové poukázky. Očekával bych, že dostanu do ruky nějaký papírek s nápisem Lyoness a sumou korun, kterou to představuje, ale ouha, ono to tak není. Budu-li chtít nakoupit se slevou v nákupním středisku Tesco, koupím si od Lyoness slevové poukázky Tesco (!). Mám-li také slevovou kartu Tesco s názvem ClubCard a použiji jejich poukázky, mám jakoby slevu 2x. V tomto případě se mi bonusy v systému Lyoness načtou už při koupi těchto poukázek...

Je to takový drobný důkaz, že některé řetězce (ještě) do slevového programu Lyoness nevstupují...

Úkrok stranou...

Už v tuto chvíli si dovolím pozvat vás do komentářů. Klidně mi sdělte, že mám ve výpočtech chybu (pokud ji tam fakt mám), protože už v tuto chvíli se mi mohl začít objevovat problém příznaku č. 5: Neříkáme všechny informace. K příznaku č.5 pak patří i hodně podobný příznak letadla č. 6: Příznak č. 6: Neříkej informace patřící k sobě hned u sebe, aby si je posluchači dali dohromady.


Rád tento svůj zápisek opravím, je-li v něm nepřesnost!


Účetní jednotka

V příkladech č. 1 až tři jsem operoval jsem operoval s přihrádkou číslo dvě a s čekáním na její naplněním na hodnotu minimálně 1600 Kč, v příkladech to trvalo 2, 31 a 191 měsíců. Tím tato účetní jednotka vznikne...

Představte si tuto jednotku jako kostičku, která se po naplnění penězi (v ideálním případě) pověsí pod člověka, který vás do Lyoness přivedl. Všechny své přátele a přátelé přátel, kteří této mety dosáhnou po vás se navěsí pod vás do tzv. binárního stromu, což neznamená nic jiného, než že vznikne pyramida, na jejímž vrcholu jste vy, pod vámi jsou první dva z vašich přátel (přátelů přátel), kteří si jako první po vás tuto účetní jednotku vytvořili, pod těmi dvěma jsou čtyři další, pod nimi osm dalších a pod nimi šestnáct dalších - celkem 31 lidí. Ups, průšvih, asi jsem nedával pozor, protože přednášející mlel o 35 lidech.... Anebo, což by byl ten horší případ, by platil přiznak č. 5 nebo dokonce č.7 - Problém s logikou. (Otázkou je jestli s vaší, nebo přednášejícího)


Každopádně příznakem letadla je i to, že vás daná společnost nutí vložit peníze, třeba na nákup účetní jednotky neboli pozice ve výplatním systému, aby vám zúčtování probíhalo hned na počátku co nejlépe. U Lyonessu musím poctivě říci, že to zde není povinné, jen doporučované. Kupodivu ani není doporučována maximalistická varianta tohoto vložení.

Příklad pátý: Přemýšlím, kolik účetních jednotek si mám koupit. Mohu si koupit jen jednu, nebo všech 35? Vyplatí se to? Kolik utratím peněz?


Odpověď, jak jsem ji pochopil já:
Odpověď: Zde se právě projevil příznak č. 6. Nejprve totiž zaznělo, že si lze koupit jednu jednotku za 1600Kč s tím, že tyto peníze je možno v krizi (např. vytopení bytu) vyndat. O pět minut později zaznělo, že lze koupit jen max 10 jednotek, aby o další dvě minuty zaznělo, že minimum jsou čtyři koupené jednotky. Utratím tedy minimálně 6400 Kč, maximálně pak 16000 Kč.

Aktualizace od kamaráda [4.března 2012 16:30]: čísla jsou dobře, ale je možno si pořídit účetní jednotky od jedné do sedmi (jsem-li fyzická osoba, nebo tzv. paket, pro firmu vstupující do Lyoness, malý za 32000,- velký za 64000,- což zaznělo po přestávce)

Otázkou je, jestli se to vyplatí, protože platnost příznaku č. 5 (neříkáme všechny informace) se v tuto chvíli projevuje až přímo fatálně. Pokud totiž ony zisky z jednoho červeného řádku v příkladech budu v nejpesimisštičtějším případě (o kterém uvažuji) dělit až na 35 dílků, znamená to, že z jednoho nákupu jednoho člověka v příkladu 2 získám 10 haléřů, čili pokud všichni mí přátelé budou kupovat stejně přízemně, na vložených 1600Kč získám necelé čtyři koruny měsíčně. Ono to sice bude ve skutečnosti o něco více, protože se podobně bude rozdělovat i druhá hromádka.... Také nebylo řečeno, co se bude dít z penězi, pokud pod sebou v účetním systému nebudu mít lidi - budou se hromadit, nebo propadnou Lyoness?

Systémová provize

Kde se vzala, tu se vzala, byla mezi námi systémová provize... Ne to není pohádka, ale než jsem se rozkoukal, objevila se na prezentaci suma 4224 Kč, jako další zisk v systému Lyoness. Přednášející to proběhl tak rychle, že jsem si musel opět najít slide. Pokud chápu dobře, tak když přivedu určitý počet kamarádů a jim se povede se svojí jednou účetní jednotkou se pověsit do mého stromu, pak dostanu tuto provizi. Jak často? Nevím ...

kredit: Lyoness.cz - prezentace pro klienty
Update 8.3.2012 - ukázalo se, že jsem přeslechl větu o minimálně čtyřech kamarádech, které přivedu do systému a tím se mi otevře možnost získávat systémovou provizi. Pak se začnou napočítávat vzniklé účetní pozice po jedné a vždy, když se zjistí překročení konkrétní hranice, obdržím sumu zmíněnou na slide. V součtu je to pak zmíněných 4224 Kč... Po tomto updatu od kamaráda se ale opět můžu ptát - proč se na následujících slidech hovořilo jen o 4224 Kč, když na tomto slide je zmíněna suma o velikosti 18624 Kč? A jsou to všechny podmínky pro získání systémové pozice?

Přestávka
Následovala přestávka, při níž pár lidí odešlo a nechávám tuto možnost i vám....



Popřestávkové dění
Pokud jste vydrželi až sem a byli jste na pochybách podobně jako já, jestli to co sledujete má znaky podvodného jednání, tedy že se opravdu jedná o letadlo, pyramidu či jak to nazveme, pak by vaše pochyby byly přímo čtyřikrát větší.

Když jsem totiž naznačoval, že byste max. mohli utratit 16000 Kč zakoupením deseti účetních jednotek (v jedné ekonomické třídě), nyní bylo naznačeno, že existuje cosi jako ekonomická třída a že jich je celkem pět. Ale vy se můžete dostat jen do prvních tří za cirka 64000 Kč. Když to totiž neuděláe a udělají to vaši následovníci, nepřinášejí peníze vám, ale naopak vašemu předchůdci (!)

A opět se nám tu objevil příznak letadla, myslím, že už číslo osm:  příznak č.8 - Časový nátlak. Musíte se přihlásit a koupit tyto pozice hned, až se nám naplní "továrna", tuto možnost uzavřeme!

Pak se objevil slide slibující 530 304 Kč výdělku ze systému Lyoness a to už jsem málem plakal. Žalem...

Po skončení přednášky jsem byl první, kdo ji opustil.

Domácí úkol
Pokud jste vydrželi až sem, zkuste mi odpovědět na otázku, proč na všech slajdech nebyla pořádně vyznačena "ekonomická třída č.4 a č. 5" a proč se do ní nedá z pozice klienta vstoupit? Nebo snad dá a já blbě poslouchal?
Kredit: Lyoness.cz - prezentace pro klienty,
Jeden z promítnutých slide, kde nebyly doplněny částky

Co jsem neřekl, dodatky, dodatečné aktualizace článku

Mé vyhodnocení
Já tak nějak nevím - při prezentaci tu padlo několik drobných příznaků, že princip letadla je v Lyoness využit, (samotný princip není trestný, pokud to máte velmi dobře spočítané, na to je založený multilevelmarketing), to až popřestávková prezentace mě poděsila, tam jsem se až "bál" a reálně uvažoval o podvodu...

Když shrnu své poznatky, pak je myšlenka firmy Lyoness založena na správném základě, ale osobně bych se bát vkládat tam své peníze na nákup účetních jednotek. Na to mi chybí přespříliš mnoho výpočtů či čísel...

52 komentářů:

Filip Filip řekl(a)...

Výborná práce.
Velice oceňuji jakou jste si dal s tímto článkem práci.
Já mám v Lyoness několik kamarádů. Několik roků se tomu aktivně věnovali.
Když začala krize 2008 tak říkali - my jsme na tom ze všech nejlépe - Lyoness nemá žádné zboží ani akcie které by mohli padat na ceně.
Pak byl tlak že se bude teď dělat obrovská reklamní kampaň - po níž se prý nahlásí tolik lidí, že pak už to bude o ničem. Myslím to byl rok 2009?? Pak se stalo něco v Rakousku - prý tam ta kampaň byla. Firma pak prý udělala tlustou čáru a ti kdo byli pod čárou neměli nárok na dobré provize.
Hodně kamarádů těch kamarádů dalo těch asi 60000. Když se jich ptám kolik na tom vydělali tak mluví divně - že v podstatě vydělali, ale né peníze ale cosi...nějáké slevové kupóny, nebo body nebo co. Ale že si to naráz nemůžou vybrat ale že to jako tam teda mají a tam je to pěkně schovaný - líp než doma ve slamníku.
Jak jsem to ustál a nenaletěl?
Uplatnil jsem tyto pravidla platná v životě:
1. - pochop co lidi potřebují a to se nauč a to pro ně dělej. Jde o přímé uspokojení přímo toho určitýho jedince. Oprav mu auto, vyčisti boty, postav dům, ostříhej vlasy...cokoli. Ale bez prostředníků kteří touží po provizi. Bez prostředníků kteří vyberou od lidí peníze, u tebe objednají práci - ale pak ti třeba nezaplatí.
2. - Skoro každý kdo chodí v kravatě a nosí ty divný desky a zve na školení a tam pouští divný slajdy - to jsou lidi kteří pravidlo 1 neznají. Vychodili nějakou školu, ale konkrétně něco za co se platí neumějí. Mají svůj sen že vydělají miliony na těch pracovitejch a šikovnejch. Koho nalákají? Pouze lidi svého druhu. A když náhodou nějáké peníze od lidí vyberou? Tak se na to ...... Ano. Určitě tam nejsou proto aby peníze dávali ale brali

3. - Ty firmy které nebízejí slevu, to jsou jen ty nejdražší firmy. Vámi zmíněný Vietnamci by poukázku Lyoness asi nechtěli. Ale Shell - benzin dražší o 4 kč než jinde - tak ti jo, ti korunu klidně sleví - čímž se koruna nevydělá, ale tři koruny prodělají.

4.- kuponů na slevy jsou všude miliony. Podívejte se do zlatých stránek, tam jich je štos.A existují desítky společností kteří se snaží obchodovat se slevama. Zažil jsem to jednou v restauraci. Náš velký mág Multilevlový při placení vytáhl kupón. Byl to trapas. Ta firma slíbila slevy proti kupónům samozřejmě každé firmě která s tím přišla. Nikdo si tedy nepamatoval které kupóny berou a které ne.Dumal tam o tom vedoucí - šlo o pár korun - trapas. Nakonec jsme stejně nechali dýško vyšší než ta sleva.Lidi nás probodávali očima. Příště bych tam nešel, aby nám do jídla ještě neplivli...

4. - když si kdekoli řeknete o slevu s tím že tam budete chodit, tak vám jí velmi často dají. A to i víc než 1%. A nemusíte kvůli tomu někomu platit a být členem něčeho a chodit někam na slajdy.

Hromádka peněz kterou oni vyberou je bude lákat k utracení. Alé né že by je utratili chytře. Začali něco vyrábět a prodávat. To ne, utratí je za luxus, za chlast apod. Zapomenou že lidem slibovali dlouhodobé zhodnocení. Na to nemaj mozek, schopnosti. Na tyto prezentace chodí pořád ti samí lidé. Máme v rodině jednoho, který byl už na možná stovce takových. A skoro vždy se nechá ukecat a vloží poplatek. Pak tři týdny úplně každého koho vydí tvrdě přemlouvá a nakonec zapomene a jde na další školení. Statisíce jsou fuč.A ti školitelé? Zakládají pořád nové a nové letadla.Jednou třeba vložil asi 15000 s tím že teď už to opravdu vyjde - zlodějům do kapsičky - s tím že to je podíl na větrných elektrárnách. Já jsem řekl: A máš výpis z katastru že ti patří kousíček elektrárny? Ne a zlobil se že se ptám. Že mu kazím sen.

Kdo se honí za štěstím utíká mu. Ale kdo se pustí do nějáké smysluplné logické činnosti. A učí se dovednosti a jazyky - tak to štěstíčko se k němu pomalinku samo přiblíží.
Filip

Anonymní řekl(a)...

Doporučuji příště si méně hrát s mobilem a více poslouchat co Vám kdo říká. Pletete si např. jednotky a lidi. Proř třeba neuvěřejníte toto :
http://www.lyoness.net/CZ/news/detail/te-je-to-potvrzeno-na-lyoness-je-v-ka-d-m-p-pad-spolehnut-723.aspx

nebo se můžete podívat zde: wwww.lyoness.tv

je mi jedno co si myslíte Vy, ale lhát byste něměl veřejně

Pelin řekl(a)...

Vážený pane Hromku,
Váš názor přesně ukázal, jak se chovají tzv. potrefené husy. (Zdůrazňuji: Neříkám, že jste potrefená husa, ale že se tak pouze chováte)

Vykřikují že je jejich protivník lhář, ale už neřeknou, kde přesně ta lež je.

Takže já furt nevím, jestli mám ty své výpočty v pořádku a jestli v tom je ta lež, kterou vidíte vy. A proto se zeptám: Kde přesně lžu pane Hromku?

Jinak ano, uznávám, v popisu celého příběhu mám blbě vyznačeno, proč říkám současně "lidi", "přátelé" a "účetní jednotky", ač bych měl hovořit jen o úč.jednotkách. A proto jako i po jiných připomínkách provedu větší update svého článku (už třetí od prvovydání)

Vámi zmíněné odkazy si prohlédnu a případně použiji buď jako další update tohoto zápisku, nebo vytvořím nový díl skládačky.

Unknown řekl(a)...

No berete to moc povrchně, já jsem taky k tomu napsal 4 článečky na své blogu, který je zde: http://o-vsem-a-o-nicem.blogspot.cz/2012/07/lyoness-o-co-jde.html

Abych napravil Vaše poznámky zápisky:
1. Nikdo nikoho nenutí někam vkládat peníze - to záleží jen na Vás zda chcete dělat kariéru nebo ne.
2. provize od svých přímých a nepřímých (0,5% z jejich obratu) dostanete vždy, bez ohledu zda máte nějaké jednotky v systému nebo ne.
3. 18624 - kdyby jste poslouchal as jak psal někdo nade mnou nehrál si s mobilem, tak by jste zjistil, že 14 400 Kč je vyhospodaření jednotky a 4224 jsou bonusy za naplnění binárního stromu - vždy když je strom zaplněn pod vaší jednotkou 5/5, 10/10, 15/15, 20/20, 25/25 jednotek. Tyto jednotky mohou být jen vaše, od 5 lidíd, nebo od 50 lidí.
4. neustále kalkulujete s důchodci - máte pravdu pro ty to moc není. Ale pro obyčejného člověka který nakupuje potraviny, PHM, jezdí na dovolenou, sportuje atd - viz výpočty na mém blogu.
5. nikoho shánět nemusíte, jen při vyhospodaření jednotky - tedy v jejím průběhu - nedostanete ty 4224 Kč. Pokud třeba za nějakou doby zjistíte že systém je OK, a přivedete 4 lidi, tak ve chvíli kdy každý bude mít alespoň jednu zúčtovací jednotku, Vám tyto bonusy budou vyplaceny a to samozřejmně i zpětně
6. zůčtovací kategorie 4 a 5 nejsou uvedeny záměrně, protože tam se již jedná o dost vysoké částky, tak není potřeba Vám tím motat hlavu - toto Vám měl na dotaz ríct člověk který Vás tam dovedl.
7. Peníze z Vašich kont se samozřejmně dají vybrat - jen z věrnostního konta - to je to kam se Vám zbírá těch 1600 Kč na zůčtovací jednotku - se to nedá.
8. Pokud ve Vámi zmiňovaném letadle to funguje tak, že Vám pomáhá ten nad Vámi, tak potom ano jde o letadlo. Tady se totiž běžně stává že Váš doporučitel - ten kdo Vás do systému přivedl - časem začne vkládat svoje jednotky v binárním stromu pod Vaše.

To je jen pár nesrovnalostí co mne trklo do oči, ale je to spíše na delší diskuzi než jen na pár bodů.

Pelin řekl(a)...

Vážený pane Mikuláštík

Děkuji Vám za podněty a opravy, zapracuji je do dalšího pokračování článku (nový díl) nebo upravím tento. Jen to nebude hned :-(

Každopádně vidím, že jsem řádně v článku nevysvětlil, proč operuji s důchodci - ve složení lidí na "mé" přednášce bylo jak pár důchodců, tak i pár lidí, kteří chtěli věnovat kartu Lyonness svým rodičům a prarodičům, což mi připadlo zvláštní, proto jsem s nimi operoval...

Dále píšete, že určitá čísla a vysvětlení mi měl podat ten, co mě přivedl - nepodal mi je, sám o nich nevěděl. Přednášející o přestávce řešil jiné problémy a po úplném konci jsem už neměl sílu se ptát :-(

Zastavím se ještě u bodu 7 - zde zřejmě vzniká bod úrazu. Ti, co nemají platy nad průměrem, naopak pod průměrem, mají problém s tím, že někde "visí" prachy a my na ně nemůžeme.

PS: Vaše článečky si přečtu co nejdříve.

Unknown řekl(a)...

Dobrý den,

tak nějak teď nestíhám, tak reaguji na Váš příspěvek až nyní.

Nevím co byli zač ti co přivedli důchodce, ale moje maminka je také v systému a již má také jednotku. Ono přeci jen nikdy nevíte kdy se Vám doma pokazí nějaký spotřebič nebo něco podobného, a důhodci nejsou jen o nákupu potravin. Znám hodně důchodců co žijí aktivně, jezdí v létě na kola, v zimně na lyže, kupují nová auta :-D Jinak v systému jsou např. i prodejny hraček pro vnoučata, dodavatelé energií, lékarny atd. takže i důchodci mohou nakupovat i jiné zboží než potraviny. Ale samozřejmně, je možné že já mám ve své okolí ty vyjímky, které takto aktivně žijí.

To je chyba Vašeho doporučitele, a né systému. Já když někomu prezentuji Lyoness, tak mu podám samozřejmně adekvátní informace, a podle jeho zájmu/nezájmu jdu do hloubky. Pro mne se naopak pracuje lépe s člověkem který má dotazy, protože vím že ho to zajímá, než člověka který tam sedí jako pecka. Také je dobré dát alespoň základní informace o co jde před info prezentací, aby člověk věděl do čeho jde a nebyl naštvaný nebo znechucený že ho tam někdo dotlačil.

Také nemám žádný nadprůměrný nebo průměrný plat, ale dokážu si spočítat, že když se mi na věrnostním kontu se sejde 1600 Kč, a časem mi vydělá minimálně 14400 Kč že se mi to už vyplatí tam ty peníze spořit. Nebo víte o nějaké bance, spořitelně atd. která mi dá takovéto zůročení? Je to informace vytrhnutá z kontextu, takže vypadá hodně zvláštně, ale když si přečtete můj blog, na který odkazuji v předchozím příspěvku, tak tam je to uvedeno v souvislostech.

Filip Filip jak jsem již psal, nikdo nemusí nikam žádné peníze vkládat. Bohužel se setkávám s praxí některých členů, kteří praktikují že někdo muslí vložit peníze :-( Vrhá to špatné světlo, protože již neřkne proč, co mu to přinese atd.

Pelin řekl(a)...

Dobrý den ještě jednou pane Mikuláštík,

Před pár dny jsem si udělal rychlý průzkum mezi lidmi co byli na té "mé" přednášce, resp. u části z nich na kterou mám přes onoho kamaráda spojení.

Vzniklo tam několik nových přihlášek do L. dokonce i jedna firemní, která začala nabízet své služby.

Pokud jsem však pochopil správně a nebyly mi sdělovány nesprávné informace, z těchto několika přihlášených aktivně nakupuje jeden, několik málo dalších občas a důchodci po prvním nákupu v potravinách (přes poukázky) skončili. A jsou to ti již neaktivní - 80+ let - zdraví neslouží a bohužel místní lékárny Lyoness nijak neakceptují.

Naštěstí pro přátele Lyoness v našem malém městě přiskakují do Lyoness obchody i řetězce, kde berou přímo čipové karty, to se pak nakupuje radostně :-)

Můj doporučitel díky tomu již překročil prvních 320 Kč!

Každopádně mi zůstala jedna nezodpovězená otázka respektive problém na nejž jsem nenašel odpověď ani na vašem blogu ani mi ji nikdo rozumně a jednoznačně nezodpověděl - Na kontech u Lyoness mi naskakují peníze, účetní jednotky přibývají, sumička peněz roste. A teď přijde nějaký průšvih [třeba půlmilionová exekuce na partnera splatná do měsíce] a já potřebuji okamžitě sehnat veškeré své peníze, takže zruším pojistku, stavebko, důchodové pojištění apod. a logicky budu chtít sáhnout na veškeré peníze v Lyoness, na které dosáhnu. A otázka zní: Jaké peníze dokážu vybrat, jak rychle, kolik peněz musím v Lyoness nechat? Dosáhnu na vámi zmiňovanou vydělanou částku 14400? Co tak procházím diskuze a články na internetu, narážím na hlášky typu "nelze vybrat", ale už tam není pořádně popsáno _CO_ nelze vybrat a proč.

Díky za odpovědi a reakce!

Unknown řekl(a)...

Dobrý den,

v prvé řadě, tak nějak nechápu, proč když jste se na přednášce nudil, a připadá Vám to jako letadlo, tak jste do systému vstoupil - tedy soudím podle věty "Můj doporučitel díky tomu již překročil prvních 320 Kč!"

No Lyoness je o nakupování, a pokud někdo je v systému a nenakupuje, je sám proti sobě :-( Doporučitel, by Vám měl aspoň v kostce říct, proč nakupovat u partnerů a co Vám to přinese - podle mne zhodnocení financí, kdy z 1600 Kč se Vám časem vyhospodaří (minimálně) 14400 Kč je pro mne dost motivující, abych nakupoval - dle mého odhadu - v 95% přes partnery. A z vlastní zkušenosti mohu říct, že pokud Váš doporučitel nenakupuje přes systém, tak ani jeho lifeline (tým) nikdo nedonutí u partnerů nakupovat. Pokud doporučitel bude nakupovat u partnerů, tak stejně se bude chovat i jeho lifeline.

Tak pro seniory 80+ Lyoness zatím doopravdy neí. A že nemáte v okolí např. lékarnu která je partnerská pro Lyoness? Nevadí, co Vám brání ji do systému přivést. V této fázi je to hlavně o přivedení obchodníků do systému. Jakmile jich bude dostatek, tak se dočkáme i supermarkety, který bude akceptovat kartu atd.

Lyoness je nákupní společenství a je o nakopuvání - to k Vašší otázce na dostání peněz ze systému. Jde to i nejde: vzhledem k předchozí větě je Vám asi zřejmé, že peníze jdou využít, ale pouze na nákupy u partnerů, nebo spíše záleží jak se do systému dostaly.
Výplatní konto - obnos od 320 Kč a výš se Vám každé úterý zašle na Váš účet.
Věrnostní konto a jednotky z nákupů - nelze nijak ze systému "vybrat", musí se počkat až se vyhospodaří, a po té se Vám částka pošle na Váš účet do banky.
Zálohové jednotky - ty lze použít k ůhradě rabatů u obchodníka, nebo po vyhospodaření se částka připíše na nákupní konto. Tzn. že pokud obchodník nabízí rabat 16% a vy chcete nakoupit za 10000 Kč, tak můžete jednptku použít k "zaplacení" a doplatit 8400. V tu chvíli se zálohové jednotky vznikne jednotka z nákupů.
Nákupní konto - lze využít pro nákupy poukázek, nebo pro uhradu u obchodníka, který akceptuje úhradu mobilním telefonem.

Pelin řekl(a)...

ad J.Mikuláštík 29/11/2012
Dobrý den,

Kratičce k "mému doporučiteli" - ano, situace se od prvních dojmů, které jsem zde na blogu v březnu popsal za ten půlrok pozměnila, dalo by se říct, že mu pomáhám k systémové provizi :-) Doporučitel nakupuje, jeho tým ne - dle jeho slov.

A ne, nenudil jsem se, jen jsem úmyslně nesledoval dojímavé video a dohledával jsem si informace, které mi z výkladu přišly poněkud ...

Za ten půlrok jsem pročetl na internetu kdeco, co mělo v sobě slůvko "LYONESS" a vše se v podstatě točí kolem dvou bodů
1) nutí nás vkládat peníze
2) nelze (ihned) peníze vybrat.
U obojího by šlo diskutovat dost a dost, ale shodneme se pravděpodobně, že obojí vzniká ne zrovna šťastným podáním situace přednášejícím a ne zrovna dobrým pochopením posluchačem.

Každopádně až dopíšu třetí pokračování tohoto článku, tak to - konečně - prolinkuju navzájem a tento článek nějak upravím, a doplním. Snad to zvládnu do konce roku 2012.

A ještě k přivádění lékárny do systému. Sám jsem zkoušel do jiného systému přivést několikery restaurace a vím, že toto dělat nemohu/neumím.

Unknown řekl(a)...

Pane,

prosím Vás, neurazte sa, ale takým ľuďom ako ste Vy, my na Slovensku hovoríme, že patria do stáda tupých oviec, čo len všetko ohovárajú, všetko je pyramída a veria len tomu, že musia makať jak idioti 12 hodín denne aby potom dali 20 percent svojej výplaty štátu. Vôbec, ale vôbec ste nepochopili Lyoness, máme tam jednu chybu za druhou, idete na to úplne zle a celé Vaše zmýšľanie je zcestné. Mali by ste si sadnúť s tým človekom, čo Vám Lyoness predstavil a ešte raz si všetko prejsť, pretože ste úplne mimo. Takže skúste tomu dať šancu, hoci zo skúsenosti viem, že Lyoness nie je pre každého, je to len pre vyvolenú vrstvu ľudí, ktorí majú normálne zmýšľanie štýlu R.Kiyosakiho a Donalda Trumpa napríklad.

S pozdravom,
Nikol

Petr Kolečko - zlatý poradce řekl(a)...

Dobrý den,

ve Vašich výpočtech v "příkladech" jsou fatální chyby. Ty čísla jsou úplně jiná. Divím se, že Vás na to ještě v diskuzi nikdo neupozornil. Pokud máte zájem, mohu Vám to upřesnit.

Pelin řekl(a)...

Pro Petr Kolecko: Dobrý den

Na toto upřesnění čekám od uveřejnění prvního zápisku,(viz červený nápis zhruba uprostřed textu "Rád tento svůj zápisek opravím, je-li v něm nepřesnost!"), napište mi je prosím sem do komentáře. Bude skvělé, když použijete stejné vstupní podmínky a napravíte mi všechny mé příklady - jsou-li tedy všechny špatně!

Díky za pomoc a spolupráci!

Pelin řekl(a)...

jaj, teď jeste pozerám, že tu dluhujem komentár :-(

Drahá "Nicol Lyoness", ja takým ľuďom, ktorí ma obvinia z klamárstva, ale už nepovedia prečo, hovorím po česku "blbečci". Neviete, akými rozumnými argumentmi mi článok opraviť, tak len kričíte ako by som vás podrezával.

O to viac presvedčíte ľudí, co to tu čítajů, že Lyoness nie je čistý. Prečo radšej nepoviete, kde presne je chyba?!?

Petr Kolečko - zlatý poradce řekl(a)...

Správně by to bylo tedy takto:
Příklad druhý:
Nákoupíte v hodnotě 1.200 u obchodníka, který vrací do systému Lyoness 6%.
24 Kč dostáváte ihned jako tzv. Cashback 2% (v některých případech 1%; čeká se na částku 320 Kč pro vyplacení na osobní účet)
6 Kč dostává Váš doporučitel (0,5%)
6 Kč dostává doporučitel Vašeho doporučitele (0,5%)
36 Kč dostáváte jako Věrnostní výhodu 3% (tyto peníze nedostáváte ihned na účet, ale "zhodnocují" se v systému Lyoness, kdy dostáváte přibližně 9-násobek z každé koruny; záleží jen na tom za jak dlouho)
Pokud se tedy podíváme na koncového člena Lyoness, který nechce z nějakého důvodu dále doporučovat, zajímají ho především ony 2% ihned a jednou za čas dostává 14.400 Kč (to je ten 9-ti násobek z Věrnostní výhody). Můžeme říct, že rodině se může takto vrátit třeba od 3.000 do 10.000 Kč ročně. To už jsou pro rodinu zajímavé peníze. A mohou je doporučit i dalším. Tímpádem její výdělky vzrůstají.
Snad jsem to vysvětlil srozumitelně.
Když píšete, že jste si hrál při prezentaci s mobilem a pak tady máte takovéhle chyby, tak to opravdu působí trochu úsměvně.

Petr Kolečko - zlatý poradce řekl(a)...

Koukám, že máte v příkladech i další divné předpoklady a pravidla ohledně těch Vašich barevných řádků. To už opravovat nebudu. Opravdu si raději zajděte znovu na veřejnou prezentaci nebo se poptejte vašeho kamaráda a článek napište znovu.
Informace o jednotkách máte taky špatně (pletete se jednotky s lidmi)
Je vidět, že jste hodně zaujatý. Ty Vaše "příznaky č." jsou spíše pomluvy. Jak vidíte, tak informace vám byly podány všechny zcela správné, jen jste je špatně převzal a bohužel veřejně předáváte dál. Co odstavec, to nesmysl. Ach jo :-)
Až teď jsem si tedy přečetl celý článek a moje resumé: Větší slátaninu jsem snad nikdy nečetl a doufám, že se k tomu postavíte jako chlap a uděláte s tím něco.

Miky řekl(a)...

Dobrý den,
ať je to jak chce, oceňuji silně Vaši práci, kterou jste si zde dali a vše důkladně rozepsali.
Je zřejmé, že jste inteligentní až na paní ze Slovenska, která jen uráží a ve skutečnosti nedá žádná vysvětlení.
Smekám!
Mne by moc zajímalo to, co nikde nenacházím... jak to funguje s obchodními partnery, vstupem a zda se mají čeho obávat....
Předem děkuji :)
Miky

Pelin řekl(a)...

Vážený pane Kolečko,

Děkuji za vámi opravený příklad. Konečně, konečně (!) první kladná reakce někoho, kdo umí čísla Lyoness přenést do reálného příkladu.

Současně mě mrzí, že mě považujete za silně zaujatého vůči Lyoness. Pravda je taková, že jsem měl možnost slyšet ódy na radost na podobné společnosti chlubící se podobně jako Lyoness že jsou multilevelmarketingové - Mary Kay, Oriflame, Avon, Amway, L&R, Just, PartyLive, Vorwerk, Vanilla - „obchod“ se zlatými mincemi, H-System, Skyline, Leonardo VBC, Family G.

Vězte, že poslední jmenované společnosti jsou již Českým státem považovány za nelegální. O jedné z jmenovaných "voňavkových" společností jsem psal seminárku na vysoké škole ve statistice, takže různé příznaky znám. A jsem díky tomu dost pesimistický, protože lidé kolem mě tu a tam do něčeho vstoupí. Jedna z kamarádek díky tomu spadla (rychleji) do osobního bankrotu :-(((

Vy také máte občas horečku a to je jeden z příznaků chřipky, ale třeba chřipku nemáte a máte jen nachlazení! Obdobně Lyoness má příznak č. ..., ale úplně klidně to může být příznak něčeho jiného. Pokud mé "příznaky" berete jako příznak nelegálnosti, tak to zrovinka může být naopak! Snažil jsem se to vysvětlit v druhém pokračování tohoto článku, ale protože není prolinknutý přímo do tohoto článku, dost lidí ho nečetlo - soudě podle statistik obou článků. I s tím budu muset něco dělat.

A ano, postavím se k tomu jako chlap. Už mám dopsané třetí pokračování tohoto článku, jehož vydání díky tomu, že jste mi dal ten jeden příklad pozastavím. Navíc na 15. březen večer (což je myslím pátek) jsem pozván na jisté polosoukromé posezení s človíčkem, který je shodou okolností reprezentantem Lyoness. Současně podle vašeho opraveného příkladu si dám v příštím týdnu čas na to, abych s kalkulačkou projel vše a zjistil, v čem spočívá má chyba a mé chybné předpoklady u jiných příkladů, které jste už bohužel nespecifikoval.

Můžou nastat následující varianty u tohoto článku - buď zjistím, že jsem úplně mimo a v tom případě tenhle článek shodím. Nebo "jen" přepíšu příklady. Nebo se v tomto článku omluvím, dám sem upozornění, že se jedná o subjektivní první pohled po přednášce a v nějakém dalším napíšu opravy.

Vzhledem k mé přetíženosti a k výše uvedenému termínu bude poslední oprava provedena nejpozději 31.března 2013

Pelin řekl(a)...

Dobrý den, Miki.

Na toto prý reprezentanti Lyoness mají extra přednášku, kterou jsem neabsolovoval.

Chápu-li správně dvouminutový a tím pádem značně zhuštěný výklad bez podrobností od kamaráda, pak je nejprve potřebná počáteční investice a pak následně dobrá práce s účetní nad daňovým přiznáním, neboť i tím, že Lyoness má svůj nadační program, si můžete ponížit daně.

"Selským rozumem" vidím rizika u malých firmiček typu "soukromá osoba si přivydělává navíc ke svému platu ze zaměstnání", tam ta návratnost investice bude dlouhá. Také bych nevstupoval do oborů, které jsou již u Lyoness zavedené - typicky se svojí malou potravinovou samoobsluhou ve velkém městě nemám šanci konkurovat velkým řetezcům.

Pokuste se ale někde získat výklad, jestli je možno platit té konkrétní firmě vaší účetní jednotkou občana. To jsem z toho superrychlého výkladu kamaráda nezachytil pořádně (a on na mě neměl zrovna čas).Pokud to možné je a nejsou-li u toho peníze ve formě obvyklé (bankovky, bankovní převod), pak bych se bál neschopnosti té firmy splácet své závazky (např. daně). Znovu ale říkám - o tomhle nevím prakticky nic, ale když bych byl firma a chtěl vstoupit do Lyoness, tohle by bylo první, co bych zjišťoval.

Anonymní řekl(a)...

Peline, napsal jste tady snůšku popolpravd, poškodil tím firmu,protože spousta lidí než se zaregistruje si dá Lyoness do vyhledavače a bohužel mu vyskočí i Vaše dílko, a chcete abychom Vám my , kteří systém Lyoness využíváme dnes a denně , vysvětlovali to ,co Vám má vysvětlit Váš doporučitel. Pokud ten toho není schopen, obratte se výše. Nebudu Vám tady vypisovat věci , které školím hodinu i dvě a pokaždé najdeme něco nového. Vůbec nerozumím proč na jste na toto téma začal něco psát , když nemáte informace. Na závěr otázka : je letadlem firma, která je držitelem ISO a certifikátu TUV Quality ?

Pelin řekl(a)...

Vážený pane Hromku, už se mi tu ozýváte podruhé, a já vás podruhé vyzývám, abyste mi zde do blogu napsal, které věty jsou ty polopravdivé.

Ale jo, klidně pokračujte, klidně vykřikujte, že mám v článku polopravdy, pokud mi je totiž nejste schopen ani ukázat, pak - promiňte mi že to řeknu - jste mizerný školitel produktů Lyoness.

A tím pro změnu škodíte firmě Lyoness vy, to si uvědomte!

PS: A důkladně si přečtěte první žlutý rámeček v článku, najdete tam odpovědi na své otázky

Unknown řekl(a)...

Mám stejnou zkušenost s vyznavači firmy Lyoness.. pokud s nimi člověk souhlasí, tak je vše ok. Jakmile se ale zeptám jak můžu vydělat např. nákupu benzinu (pěkný příklad, protože benzin kupuje skoro každý) u Shell, když nákupem benzinu např. u makra ušetřím proti Lyones Shellu 350,-Kč na jedné nádrži(počítáno i s lyones několikaprocentní slevou), tak jsem rázem hlupák, nechápu to, kydám špínu a jisto jistě se mi zadře motor ;-)

Unknown řekl(a)...

František Hromek st.: Pane Hromku, i kdyby fy Lyoness získala 20 certifikátů, tak tak je je koncipována nyní je to letadlo. Abych citoval wikipedii: "Mezi nelegálním pyramidovým schématem a legálním multi-level marketingem jsou určité rozdíly. MLM umožňuje později dosáhnout významnějších příjmů výhradně prodejem produktů nebo služeb zákazníkům, kteří nejsou zapojeni do schématu. Na druhou stranu, ani fakt, že neexistuje žádný vstupní poplatek, neznamená, že se nejedná o pyramidové schéma. Důležité je to, zda peníze do schématu proudí především od těch, kteří jsou ve schématu zapojení (pyramidové schéma) nebo od těch, kteří ve schématu zapojeni nejsou (legální MLM).". Btw, argument, že zde není žádný vstupní kapitál je též lichý; vstupní kapitál jsou procenta z nákupu, to je naprosto zřejmé. A jako hlavní nevýhodu Lyones vidím fakt, že kvůli věrnostnímu systému nutí lidi nakupovat jen u určitých prodejců a tím tyto lidi poškozuje, neboť porovnáním konkurenčních nabídek se dají získat slevy ve výši desítek procent, nikoliv jednotek jako u Lyoness. A ušetřete si, prosím, reakce typu "firem spolupracujících s lyones je stále více a více a výhledově jich bude.. bla bla"; ten systém je založen na určité exkluzivitě, kterou "lyoness obchod" zákazníkovi přináší. V okamžiku kdy těch firem bude opravdu hodně se tato exkluzivita vytrácí a lyoness přestává mít pro obchodníky smysl. A co se týče "aktivní účasti" v lyoness systému (budu vydělávat tím, že pod sebou budu mít armádu lidí), tak se dá prostým násobením vykalkulovat, že abych dosáhl slušných výdělků, musel bych mít pod sebou menší armádu lidí, kteří aktivně nakupují pod lyoness. Jenže výdělky ve velkých výškách jsou slibovány všem účastníkům školení a takovou armádu tedy musí mít každý z těchto účastníků - aby jim to vydělávalo. ČR má ale jen 10 mil. obyvatel, z čehož je zřejmé, že je to nemožné ;-)

Unknown řekl(a)...

Franta soukup: Vemu to pořadě jak jste přispíval

Nákup benzínu: uveďte konkrétní příklad za kolik natankujete. Navíc si dovolím trochu oponovat, ale k Makru pokud se nepletu nemůže jet natankovat každý, takže veme v potaz benzinku ke které může zajet každý.
A teď trchu matematiky: já na 1000 Kč za které natankuji dostanu u OMV 1,5% zpět, což znmená 15 Kč. Za nějakou dobu - to záleží jen na Vašich nákupech, se mi těchto 15 Kč zhodnotí na 135 Kč a časem ještě více. Je to doopravdy tak nezajímavé?

Poškozování klientů "nucením"nakupovat u určitých obchodníků - nikdo nikoho nenutí zapojit se do Lyoness, je to jen Vaše volba, a myslím si že výpočet v předchozím odstvci je důvod proč u partnerů Lyoness nakupovat.

Exkluzivita obchodníků: ta se nikdy neztratí. loness si tuto exkluzivitu hlídá. Co to znamená? Např. vměstě je 10 restaurací, ale do Lyoness můžou vstoupit jen 2, a ostatní již do systému nemohou, právě aby byla pro partnery Lyoness spolupráce zajímavá a přínosná. (čísla jsou jen ilustrativní - aby to nebral někdo jako fakt, toto si určule společnost)

Na to, aby jste vydělal stačí mít ve svém týmu např. 100 lidí a budete vydělávat, takže o počtu lidí to není, je to o tom dobře to svému týmu předat,a stačí aby plánovali nákupy a využívali partnerů Lyoness. Jinak v ČR je cca 136 000 členů, na planetě je cca 6,5 miliardy obyvatel - společnost působí momentálně ve 43 zemích a další budou přistupovat.
A ještě mám jeden dotaz: kdyby Vám někdo v např. v roce 1993 řekl pojď se mnou založit firmu na mobilní telefony, do 15 let je bude mít každý. Co by jste mu v tu dobu řekl? S Lyoness je to stejné - ti co mají tu vizi, a teď se jim lidé vysmívají, posílají je někam atd. tak těmto lidem se lidé kteří Lyoness věnují čas a usílí za 2-3 roky budou pro změnu smát těm posměváčkům, tak jako se teď vysmívají lidé kteří neměli strach jít do těch MT :-)

Pyramidové schéme: takže podle Vás dostávat peníze zpět z každodeních nákupů je špatné, ale někomu prodávat kosmetiku nebo cokoliv jiného, a honit se abych splnil plán a vydělal a někomu neustále něco nutil je v pořádku? U lyoness vydělá každý člen, jen ti aktivní mnohem dříve než ti neaktivní, ale vydělá vždy!

Unknown řekl(a)...

Jaromír Mikuláštík: Dobry den, je to doopravdy tak nezajimave :-)

Vysvetlim:

Uvadel jsem plnou nadrz, cca 45 litru.

Makro je dobry priklad, protoze tam muze tankovat kazdy, nyni jiz dokonce zrusili slevu 0,50 hal/litr za obyc. a 1 Kc za zlatou kartu; slevu dostane kazdy a bez karty. A k Vami uvadenemu prikladu: natural omw Praha 5, Bucharova: 38,40,-Kč/litr. Makro Praha 5: 36,20,-Kč (oboji k datu 16.dubna). Ve vami uvadenem priklade tedy natankuji u omw za 1000,-Kc 26,04 litru a dostanu 15 Kc zpet. U makra za 1000Kc natankuji 27,62 litru, proti lyo omw tedy usetrim (resp. dostanu vic benzinu) neco pres 57 Kc. Kdyz odectu vasich 15 kc, tak jsem stale v plusu 42 korun. Kdyz pak koupim plnou nadrz, tak pri nakupu pres omw lyoness prodelavam jiz cca 80 korun.

U shellu (muj prvni priklad) je do jeste diametralnejsi rozdil, protoze jsou neskutecne drazi.

Samozrejme ze nikdo nikoho nenuti nakupovat pres lyones obchody (kdyby ano, slo by o trestny cin), ale tim motivovanim (v radu uspor jednotek procent) ty lidi neprimo poskozuje; stejne jako u prikladu s benzinem se daji usetrit desitky procent nakupem stezejniho zbozi (maso, syry, uzeneniny, maslo, atp.) u vhodnych (aktualne levnejsich) obchodniku. Ale uznavam jednu vec - pokud je clovek liny a nechce se mu divat a porovnavat aktualni ceny, je nakup pres lyoness vhodnym resenim.

K te exkluzivite - na skoleni se skolitele casto halebaji, jak pujdou dalsi a dalsi firmy pod lyones, clovek pak nabude pocitu ze jich budou kvanta; pokud tomu tedy tak neni, tak v tomto bode beru muj prispevek zpet (ale pak nechapu, proc skolitele mylne informuji, napada mne jedine zamer vyvolat v lidech pocit, ze je to bude do budoucna vetsi a vetsi a tim na ne psychicky zapusobit aby prisli do systemu - pak mi to pripada ale trochu jako klamani).

Vydelavani: vice mene nemozne, tedy uricte ne pro vsechny, ale na skolenich je to nepravdive slibovano.

Vim, ze pod Vas mohou zapadat i lide z dalsich zemi, ale ted nemame k dispozici cisla kolik je v tech zemich aktivne vydalevajicich clenu, kteri pod sebou tedy maji Vami uvadenou stovku lidi, a tyto stovky tedy nemohou zivit Vas. Mimo to jim v techto "dalsich" zemich na skolenich jiste rikaji neco podobneho jako Vam - tedy ze na planete je x lidi a takovy clovek z "dalsi" zeme tedy pod sebe muze dostat lidi z jinych zemi, napriklad klidne z CR.

Ostatni zeme nechme tedy stranou a soustredme se na CR:
V CR je 136 tis. clenu a aby to kazdemu vydelavalo, staci mu stovka lidi (Vase slova). To mame celkem 13 600 000 lidi. Cr nema 13 600 000 lidi. Nehlede na to, ze kazdy dalsi clovek ktery prijde na skoleni je tim padem opet klaman tim, ze je mu prezentovano, jak si muze "velmi slusne vydelavat".

A zaverem: nikomu se nijak neposmivam; soucasna situace lidi v CR neni moc pohledna a lidem bych pral, aby se jejich zivotni situace zlepsila. Bohuzel se to ale nestane ucasti v systemu Lyoness; ale ani prodavanim kosmetiky, jak uvadite. Pokud chci opravdu vydelat penize, pak si musim vybrat obor po kterem je na trhu poptavka a ktery mne alespon trochu bavi, hodne se o nem naucit, zatnout zuby a zamakat na sobe a az pote zacnou pomalu teci penize. Bohuzel se ale obavam, ze nic uvedene v tomto odstavci nedokaze clovek, ktery je liny si srovnat ceny a jit k levnejsimu obchodnikovi a namisto toho chodi bezmyslenkovite nakupovat do obchodu, kde ma sve 1, 2, 3 procenta jiste.

Unknown řekl(a)...

Franta Soukup:

Trochu jste při svém výpočtu opomenul jednu věc, a to že Lyoness Vám peníze zhodnotí - tak jak uvádím ve svém příspěvku výše. Podle Vašich cen, tankování 55l/nádrž a projetí 2 nádrží za měsíc je výpočet následující - pro jeden rok:
OMV: zaplacenu u tankování - 50688 Kč, rabat díky Lyoness 760,32 Kč, po zhodnocení 8363,52 Kč
Makro: zaplacení u tankování 47784 Kč, sleva 2904 Kč protiplacení u OMV
Celkem tankování u OMV přes Lyoness proti Makru mi přinese 5495 Kč ve prospěch Lyoness, což jsou cca dvě nádrže, a co přineslo tankování u Makra Vám?

Motivování v řádu jednotek procent je pro mne více, než mít jednorázovou slevu, jak je výpočet výše, tak nákup přes partnery Lyoness se vyplatí - pokud by Vám to nefungovalo s Lyoness, tak by jste byl první. Bohužel u nás lidé slyší na slovo "sleva", a už se nedívají dopředu, co jim rabat s Lyoness partnery může přinést, a utíkají pro co největší číslo před znakem procent.

Ano další a další firmy budou vstupovat a neustále vstupují - každý den přibývají, ale nikdo neříká že tam budou všechny - ostatně to mi ještě nikdo neřekl, a kdo přemýšlí, tak na to přijde sám. To by Lyoness, jak sám píšete, neměl smysl. Ale také zdaleka nejsou ještě ve všech lokalitách dostupné všechny komodity, proto teď ještě firmy budou přibývat.

Budete se divit, ale vždy všichni vydělají, ať se Vám to libí nebo ne. I ten kdo do systému vstoupí jako poslední, tak vydělá a to vždy. Pokud jste si tak jistý, že je to nepravdivě slibováno, tak jistě můžete podat nějaký důkaz, že tomu tak není. Budu rád za něj, ať se přiučím.

Lyoness je krásný v tom, že není omezen hranicemi, proto Váše vztažení pouze na ČR je dost zavádějící. Já také nikde netrvdím, že všichni si budou budovat svůj tým., ale dokud to jde tak proč ho nebudovat. Někteří chtějí být jen nakupujícími, a je pro ně dostačující, že si zhodnotí své jednou vydělané a utracené peníze - a těch je většina.

Právě díky Lyoness si mohu lidé svou životní situaci hodně zlepši, jen nesmí být pohodlní, věnovat tomu svůj čas a úsilí - tedy pokud nechtějí být jen nakupujícími. Já jsem také musel porozumět tomu proč nakupovat s Lyoness partnery, a naučit se jak předat myšlenku Lyoness dále. Podle Vaší logiky 3000000 členů chodí bezmyšlenkovitě nakupovat někam pro své 1,2,3,16%? Já vím proč tam chodím nakupovat, já vím, že mi to přinese peníze zpět - a to více než 1, 2, 3, 16% (viz výpočet výše). A liný srovnat si ceny? Právě, že vím jak se mi nakupování u pratnerů vyplatí, tak není pro mne problém jet přes půl města k partnerovi, a vím, že mit o dá více než nějaká jednorázová sleva.

Unknown řekl(a)...

Jaromír Mikuláštík:
jen mi prosim vysvetlete jednu vec - to zhodnoceni. Kdy presne, jak a za jakych konkretnich podminek se k nemu dostanu? Jinak Vas musim ocenit - jste prvni, kdo se snazi rozume argumentovat; ostatni s kterymi jsem se dal doted do reci jen tupe prskali a nadavali mi ze spinim firmu.

Unknown řekl(a)...

Vemu to odzadu. Nemám proč prskat nebo psát že špiníte firmu. Jsem pro Lyoness zapálený, až sám říkám, že v tomto jsem pacient a řekl bych, že dobrých 95% nákupů dělám přes systém - protože vím že se mi to do budoucna bohatě vyplatí.
Ale také vím, že né každý vidí tu vizi a myšlenku Lyoness, a je potřeba toto lidem osvětlit - proč atd. Pokud tu budu jen prskat, tak se k ničemu nedobereme, a lidé si budou jen myslet že vše není košér, jak ti prskající tady vykříknou.

Zhodnocení financí záleží jen na Vás - Lyoness garantuje výši nikoliv čas. Je to složitější - věřte mi funguje to, a není dobré tím začínat informace o Lyoness. K tomu aby jste zjistil, že to funguje stačí využívat partnery Lyoness a dříve nebo později na to příjdete sám, když Vám začnou peníze vydělávat. Nechci zabíhat do podrobností - je to jako kdyby Vy jste si šel pro mobilní telefon, a prodejce by vám vysvětloval co ta konkrétní součástka dělá, proč a jak to dělá - vy si jdete pro telefon proto, že se Vám líbí, nebo jen proto že ho chcete. To samé je s Lyoness - pokud z něj máte dobrý pocit, tak do něj pudete (tak jako já), a jak funguje zjistíte později.
Zhodnocení probíhá ve zůčtovacím systému, kde Vám vznikají zůčtovací jednotky - tak jak je uvedeno v tomto článku, a tato jednotka Vám vždy přinese z 1600 Kč které dostanete jako rabat od obchodníků 14400 Kč. Jediné podmínky, aby jste dosáhl na maximální zhodnocení Vašich peněz je, že by jste měl mít 4 přímá doporučení s alespoň jednou jednotkou - to potom dostanete vyplacenou Věrnostní prémii (v článku zmíněné 4224Kč). A co je na tom úžasné, že tato prémie na Vás v systému počká, tzn. když 4. přímé doporučení dosáhne své první jednotky až po 2 letech, tak teprve dostanete tuto Všrnostní prémii, která na Vás v systému čeká.

Unknown řekl(a)...

Me zajimal ten konkretni pripad s benzinem, kde "Celkem tankování u OMV přes Lyoness proti Makru mi přinese 5495 Kč ve prospěch Lyoness, což jsou cca dvě nádrže, a co přineslo tankování u Makra Vám?". Psal jste, ze za rok "vydelate" na benzinu u omw o 5495 vice, nez ja levnym tankovanim. Ale v clanku vyse uz pisete ze mozna za dva roky a ze podminkou jsou 4 prima doporuceni a alespon 1 jednotka, coz uz mi neprijde tak uplne easy. Pokud by s tim primo souvisely nejake dalsi nakupy jinde a dalsi lidi v systemu, tak uz se do toho vnasi dalsi mozne nevyhodne nakupy, dalsi lidi pode "mnou" (neznam nikoho kdo by do toho sel) atp a tedy ta uspora o ktere jste psal se stava spise imaginarni. Ja uz toho v obecne rovine slysel opravdu hodne, proto se prosim drzme naseho konkretniho prikladu: nejsem zadny zapalenec do lyones, ale mam kus od domu benzinku omw; taktez ale makro. A slysel jsem od Jaromira, ze za rok, za 24 plnych nadrzi u draheho omw usetrim proti nakupu levneho benzinu u makra 5495 kc. Zajima mne za jakych podminek?

Unknown řekl(a)...

Franta Soukup:

Pozor, přečtě te si můj příspěvěk ještě jednou - já jsem psal co mi roční tankování u OMV přinese, ne že mi to přinese okamžitě. O času, za který tyto peníze dostanu, se nikde ve svém příspěvku nezmiňnuji.
Pokud nechcete nikoho do systému přivést, tak nebudete mít tak vysoké zhodnocení, ale i tak Vám toto tankování přinese nezanedbatelných 3938,88 Kč proti tankování u Makra.

A Lyoness je nákupní společenství, takže veškeré peníze které jsou v systému, se berou z rabartů od obchodníků. Tzn. čím méně u partnerů nkupujete, tím také déle trvá zhodnocení Vašich peněz. Ale vzhledem k tomu, že se přes systém dají nakoupit téměř všechny komodity, tak není potíž všechny běžné nákupy provést přes partnery.

"Nevýhodné" nákupy? To je ten rozdíl mezi mnou a Vámi, já vidím se dívám dál než, že teď hned ušetřím nějakou korunu. Jak jsem již tady několikrát uvedl, tak nákupy jsou výhodné - to že Vy to tak nevidíte, mne mrzí. Já vím co mi to přinese a vím že se mi vyplatí u pratnerů nakupovat.
Nebo zeptám se Vás jinak, když jsou pro vás nákupy tak nevýhodné a např. 2 roky na zhodnocení se Vám zdají hodně. Řekněte mi, kde za 1 týden/měsíc nebo rok, a bez rizika, legálním způsobem, aníž by jste někodo jiného mohl do systému přivést, Vám nabídnou zhodnocení 760,32 Kč na 6842,88 Kč. Pevně věřím že o něčem víte, když toto je tak nevýhodné.

Unknown řekl(a)...

Dostavame se dle meho k jadru veci :-) - psal jste o jednom roku; resp. srovnaval casove obdobi jeden rok u makra a u omw. Takze to nejsou jiste penize za jeden rok. Kdyz tedy nejsem "lyoness hyperaktivni" (co do lyones pouze nakupuji benzin u omw), tak ty penize "za rok" a bez vnaseni dalsich lidi do systemu (3938,88 Kc proti makru) dostanu kdy? A jen upresnuji ze mluvim stale a jen o benzinu a nicem jinem; pokud do toho budeme tahat dalsi nakupy, tak zde pocitame zbytecne, protoze u dalsich lyones obchodniku do toho vstupuji dalsi nevyhodne (drahe) nakupy. Napriklad cement (zakladni stavebni material) - provadim rekonstrukci domu z casti vepomoci a cement nakupuji casto a hodne. Cena za 25 kg v baumaxu (lyo obchod):69 kc cena za to same v hornbachu: 58 Kc. Rozdil na jedne palete je tedy nezanedbatelnych 616 Kc. Vygoogloval jsem si, ze v baumaxu mi daji 3% zpet, ale to je skutecne nic, jsem stale v plusu skoro 600 Kc. Tim nechci zacit resit cement, jen chci, abychom do naseho prikladu s benzinem nemichali dalsi nevyhodne nakupy, protoze to jsou pak pocty o nicem; to by pak bylo takove snazeni se propocitat a vykompenzovavat jeden nevyhodny nakup druhym nevyhdonym nakupem a to bez toho, ze bych zohlednoval nevyhodnost toho druheho. Tedy ma otazka je jiz uvedena vyse - rocne 24 nadrzi u omw. Kdy budu mit v ruce Vami uvadenou cifru 3938,88Kc? + 2904Kc? Resp. to 1,5% mne ted nezajima, zajima mne ten zbytek - zhodnoceni

Unknown řekl(a)...

Franta soukup:

Opět Vám doporučím znovu si přečíst můj příspěvek, a citujte ho, kde uvádím kdy ty peníze dostanu. Nikde, a tak jak jsem uvedl výše píši co mi tankování přinese.

Jak si pročítám Váš příspěvek, tak jste typický čech - teď to neberte zle ;-) Vy si pro pětník necháte vrtat kolene, hřeje Vás jak jste "ušetřil" ale to je tak vše. Také se u Vás ukazuje další příznak typického češství, a to chci všechno hned a bez práce. Lyoness je nákupní společenství, a kolem nákupů se vše točí a žkaždý nákupy s Lyoness je výhodný. Navíc mi nedělá potíž doporučit kartu přátelům aby i oni profitovali ze svých nákupů - a když vydělají oni, tak já z toho budu mít nějaké drobné. Takže o shánění kvanta lidí to není, jen to chce nakupovat u partnerů.

Také Vás opět poprosím, ať mi zde uvedete způsob jak peníze zhodnotit, tak jak jsem uváděl ve svém předchozím příspěvku: "Nebo zeptám se Vás jinak, když jsou pro vás nákupy tak nevýhodné a např. 2 roky na zhodnocení se Vám zdají hodně. Řekněte mi, kde za 1 týden/měsíc nebo rok, a bez rizika, legálním způsobem, aníž by jste někodo jiného mohl do systému přivést, Vám nabídnou zhodnocení 760,32 Kč na 6842,88 Kč. Pevně věřím že o něčem víte, když toto je tak nevýhodné.ů Až mi tento příklad uvedete, tak s Lyoness seknu, a dám se na to co mi doporučíte. Není na trhu lepší způsob jak zhodnotit jednou utracené peníze.

Když už jste nakousl ten cemen: pokud se držím vašeho výpočtu, tak na paletě je 56 pytlů - Vy ušetříte 616 Kč, já stejným nákupe oproti Vám vydělám minimálně 427,28 Kč. Z mého pohledu je to výhodnější než nějaká sleva. Ale to Vy zřejmně nechcete vidět.

Jak jsem psal, tak Lyoness garantuje částku né čas, takže jak rychle tyto peníze dostanete záleží jen na Vás. Nikdo Vám neřekne kdy to bude - může to být za měsíc, nebo také za rok, nebo za 5 let.

zhodnocení je Vám zbytečné vysvětlovat jak probíhá - pokud systému nedůvěřujete a je pro Vás nevýhodný, tak Vám tu člověk může napsat cokoliv a Váš názor nezmění, stejně jako vy nezměníte můj, že nákupy u partnerů jsou extrémně výhodné - je to jako mnou uváděný příklad s MT: taky se před koupí zajímate jak funguje, co dělá konkrétní součástka a proč to dělá?

A prosím před Vaším dalším příspěvkem mi nejdříve zodpovězte mé dotazy - kdo mi nabídne shodné zhodnocení, a dotaz zda se zajímate jak funguje MT než ho koupíte.

Unknown řekl(a)...

Mira Z
Jsem v Lyoness 15 měsíců ,dosáhl jsem 3 kar. stupně mám ve svém týmu 841 nakupujících ,kteří nakupují cca za 250-300 000,-kč TÝDNĚ a 48 firem u kterých tito nakupující mohou použít CB kartu a vrátí se jim jejich peníze . Firmy jsou velice spokojeny,protože mají obrat ,zákazníci mají své výhody ,nákupem jsme podpořili nadace .Už jen pro toto mě stojí zato Lyoness šířit. Sám mám poměrně velkou firmu a díky Lyoness nakupujícím jsem měl za loňský rok o 1,74 mil. vyšší obrat.
Je to dokonale vymyšlený věrnostní program a skvěle udělaný účet u Č.spořitelny ,který mě ukazuje kde mohu nakupovat s Lyoness výhodou samozřejmě vše zdarma .
A jednotky … doporučení nevkládejte své zálohy na budoucí nákupy dokud o tom nejste přesvědčeni a nechápete jak to funguje. To je jediná věc co mě na lidech,kteří Lyoness nerozumí a přitom ho šíří vadí a štve , nechápou že to není o zálohách ,protože když někoho přesvědčí aby si dal třeba 3 ZJ jako zálohu a on nebude ani nakupovat,ani registrovat, budou to muset plnit svými nákupy za ně a navíc někomu vpodstatě řekli Lyoness je o tom vložit si peníze a tím celý program degraduje na letadlo,což je samozřejmě špatně . Zamyslete se ,když je spokojený zákazník i obchodník je vše OK. Pomožte nám Lyoness dobudovat ,aby bylo víc obchodníku ,pak nebude nikdo nic rozporovat a všem se povede lépe a budou mít víc peněz na další nákupy a snad se takto zlepší i ekon. situace ČR. Proč jsem to celé psal ? Nepotřebuji nikoho o ničem přesvědčovat já vím že to funguje a vy kteří nevěříte tak se koukejte, časem pochopíte . Většina nových myšlenek je zpočátku zatracována ,pak zesměšňována a nakonec přijata jako standart ,, a přece se točí“
P.S. Doporučuji vám kvalitnější školitele a zkušenější doporučitele.

Unknown řekl(a)...

Jaromír Mikuláštík: Zdravim :-) prvne Vam odpovim na vese dotazy; u mobilu samozrejme nezkoumam jak funguje a shodne zhodnoceni Vam nenabidne nikdo. Jednim dechem ale dodavam, ze (a uz se opakuji), ze to cemu Vy rikate zhodnoceni, nemusi byt diky nevyhodnym cenam v konecnem uctovani zhodnoceni (diky neprilis vyhodnym nakupum) a Vami uvedene srovnavani s mobilnim telefonem mi pripada hodne liche; pokud si jdu koupit mobil, tak skutecne neresim z ceho je slozen, pokud ale jdu nakupovat za mnou vydelane penize, tak preci sakra koukam komu a kde je dam a pokud mi nekdo nabizi "zhodnocovani", tak sakra sleduji a pocitam, jestli se mi na zaklade x neprilis vyhodnych nakupu a y relativne vyhodnych nakupu skutecne vyplati.
Jinymi slovy - ja se nasnazim usetrit (jak jste rikal) ted hned a nekoukam dale do budoucna, ja koukam do budoucna a k tomu jeste pocitam. Mimochodem cast cinnosti, ktera me zivi, je obchodovani a zbozi nekdy nakupuji hodne dopredu s vidinou solidniho zisku za par mesicu.
U Lyones mi to ale jako zisk neprijde - vsichni pisi kolik pres lyo vydelaji, jak se jim to zhodnoti, tim to ale KONCI; nikdo nerekne na zaklade jakych nakupu a za kolik ty penize dostane. A az po srovnani cen techto lyones nakupu (od ktereych odectu procenta zpet a "zhodnoceni") s nakupy u jinych (cenove vyhodnejsimi) obchodniku mohu teprve rici co je vyhodnejsi.

Dale k "typickemu cechovi" - mate pravdu, jeden znak typickeho cecha je "vydelat hned" (to ale neni muj pripad viz. vyse vysvetleni), dalsi a dle meho nazoru daleko typictejsi znak cecha je "vydelat pokud mozno bez prace" a dale "nekdo mi nabizi solidni vydelky s minimem prace - jdu do toho a nepremyslim o tom jak je to mozne a jak to muze a bude do boudoucna fungovat". A ten druhy znak, myslim, sedi na hodne lidi v systemu lyones.

A abychom se tedy dostali ke konkretnimu srovnani, odpovezte, prosim, zase Vy na mou otazku: - rocne 24 nadrzi (po 55 litech) u omw (a nic jineho). Kdy budu mit v ruce Vami uvadenou cifru 3938,88Kc? + 2904Kc? (3% zpet ted neresme, zajima mne to zhodnoceni). A neptam se proto, ze bych chtel ty penize co nejdrive, ptam se proto, abych mohl porovnat dva nakupy shodneho sortimentu za shodnou dobu (a tim padem shodne mnozstvi) u dvou ruznych prodejcu, z nichz jeden ma ceny o slusny kus nize a druhy nabizi procenta zpet a zhodnoceni.

Pokud toto neporovname, pak je argumentace s cashbacky a zhodnocenimi jen placani do vody ;-)

Jana řekl(a)...

Dobry den, mohla bych Vas poprosit..jsem v lyonessu par dni..pod sebou nikoho nemam..jak si mam tedy nejvyhodneji naatavit cashback? Vice % vernostnimu kontu nebo vyplatnimu? Jaky je mezitim rozdil a proc vubec setrim penize na kontu vernostnim, kdyz to nemohu vybrat?

Petr Kolečko - zlatý poradce řekl(a)...

Dobrý den. Ze všeho nejdříve by Vám měl na tyto otázky odpovědět Váš sponzor. Pokud sponzora nemáte a registrovala jste se sama přes stránky Lyoness, zkuste zavolat na infolinku a zeptat, zda-li by to šlo změnit. Najděte si pak někoho, kdo už v Lyoness je a on Vám všechno vysvětlí a bude se o Vás i do budoucna starat.
Pokud plánujete nakupovat s Lyoness pouze sama a nikomu Lyoness dále nedoporučit, je pro Vás lepší nastavit si Cashback na 2%. Pokud ale plánujete Lyoness doporučit dál a registrovat pár přátel, kteří poté budou také nakupovat, je výhodnější si naopak veškeré procenta posílat na Věrnostní konto.
Každá koruna, kterou máte na Věrnostním kontě, se Vám díky systému přibližně zdevítinásobí. Je to jen otázka času. Ovšem pokud někdo nakupuje jen sám, dosti dlouhého času (proto raději ony 2% ihned jako Cashback). Pokud máte v týmu registrované své přátele, začínají Vám již dobře pracovat peníze na Věrnostním kontě (respektive v zúčtovacím systému) a vydělávají Vám dále díky nákupům Vašich přátel (ale i díky nákupům lidí z celé republiky, Evropy nebo světa, které ani neznáte). Členové Lyoness, tak dosahují vyšších zisků, než kdyby dostávali veškerá procenta ihned zpět. Tady se pak ukazuje ta největší síla Lyoness systému. Lyoness totiž není obyčejný slevový klub, ale nákupní společenství. Podporujeme se vzájemně svými nákupy skrze celý svět.

lyosecret řekl(a)...

Děkuji za tuto diskusi, místo dohadování se jsem si stáhnul obchodní podmínky lyonessu, kde jsem si na základě školení lyonessu a těchto podmínek spočítal v čem vězí to tajemné zhodnocení. Sice mi to trvalo 2 hodiny, ale mohu potvrdit, že to není žádný zázrak ani letadlo, jen obyčejná matematika obratu, který se v té síti bude časem točit. Vyšlo mi, že pokud baťa bude dávat na věrnostní výhodu 5% (to je po odečtení cashbacku a přáteláku),tak až se u bati (podmínka 5% - nemusí to být baťa, ale každý z partnerů L, kdo nechává 5% na věrnostní výhodu) v rámci lidí pode mnou utratí 187 200 000 Kč já dostanu 1 366 256 Kč za podmínky, že sám jsem u bati nakoupil za 32 000 Kč a mám ve struktuře aspoň 4 přímé lidi, kteří také nakoupili za 32 000 Kč. Pak se jedna moje pomyslná koruna vložená zhodnotí logicky dokonce až na 43 korun. A kdy to bude? No až se pronakupuje těch 187 200 000 Kč. Lehkým poměrem mého "výdělku 1 366 256 Kč" a tohoto obratu nám vyjde, 0,73% Takže na tuto odměnu jde z těch 5%, o které jsme baťu obrali jen malá část 0,73% a tím pádem zbývá ještě 4,27% na výplatu dalších výhod a že jich tam je:-))) Jde tedy o to rozdat tu krásnou kartičku cca 100 000 lidem a když každý pronakupuje u partnerů 1 872 Kč jsme doma:-) A to je opravdu jen jedna z finančních odměn lyonessu, dále máte ještě rozdílovky na různých kariérových stupních při daných obratech sítě. Není to sranda? A celá diskuse je nyní zbytečná, že? Proč tedy řešit jestli to funguje či nikoliv důležité je být na vrcholu:-))) Všechy, které to zaujalo ať se registrují pode mě:-)))

Pelin řekl(a)...

I já děkuji za Baťovský příklad, docela mě zaujal. Bohužel se mohu jen hořce smát tomu, že čtyři lidi pode mnou dokáží u Bati utratit 32 tisíc, což je podle mého odhadu nějakých 20 párů dražších bot... To se u nás na vesnici stát nemůže.

Unknown řekl(a)...

ase vytrženo z kontextu

Ad. boty - Lyoness je nákupní společenství, a je to o plánování nákupů - nekupujete jen boty. Průměrná rodina má pravidelné výdaje ve výši 15000 Kč - PHM, potraviny, oblečení, kosmetika, energie, obuv, léky atd. A všechny tyto výdaj mohu jít přes Lyoness a přinést Vám peníze zpátky. Takže asi nikdo neutratí za rok jen těch 2 * 1872 korun za boty.
Jen můžete osvětlit Váš výpočet?

ad. vrchol - je jedno jestli jste na vrcholu nebo ne, své peníze dostanete vždy. Navíc systém je postaven tak, že každý podporuje každého a je jedno jestli je v systému 5 let nebo měsíc. Dříve nebo později i ten 5 letý člen podpoří toho benjamínka a už se to běžně děje ;-)

Ad. vesnice - v systému jsou i online obchody, takže co brání tomu nakupovat v těchto online obchodech? Nebo jednou za týden zajet na velký nákup do města - kde stejně jedete, protože v supermarketech je přeci jen levněji - tedy toto neustále slýchám.

Petr Kolečko - zlatý poradce řekl(a)...

Lyosecret:
Baťa dává Věrnostní výhodu 7%, ne 5%.
U Vašeho výpočtu není podmínka 4 přímých lidí.
Samozřejmě, že není nutné kartičku rozdat 100.000 lidem a není důležité být na vrcholu. Lyoness je výhodný i pro koncového člena, abychom to upřesnili i pro ostatní.

Pelin: Tak snad víte, že nejde jen o nákupy u Baťi a může to být v jakékoli částce.

Pelin řekl(a)...

Ano, je logické, že nebudu celé měsíce kupovat jen boty, ale i tak mi ten příklad přijde přespříliš bombastický. V reálu totiž vidím v mém blízkém okolí o dost nižší sumy. Ano, správně namítnete, že velmi pravděpodobně nakupují málo, nebo na blbých místech. Ale kde nic není... Ani dojíždění do supermarketů se ne vždy vyplatí, pokud je příliš daleko...

Drákula řekl(a)...

Děkuji Vám za práci. Agresivní postoje diskutujících z řad členů/příznivců Lyoness mě již téměř přesvědčily do tohoto systému nevstoupit. Ještě jednou děkuji za čas, který jste si s touto prací dal a především za úmysl, s kterým jste ji psal. Díky

SpokojenýKarel řekl(a)...

Dobrý den všem,ač se nikdy neúčastním těchto slovních přestřelek,dnes udělám vyjímku už z toho důvodu,že jsem pročítáním příspěvků strávil dosti času a mírně řečeno se mi zrychlil tep.Protože jsem se Lyo více než aktivně zúčastnil před několika lety a několik let jsem také lidem vysvětloval příklad úspory pohonných hmot a jiné,nějak jsem opomněl důležitou věc,jen málo lidí chce opravdu dřít a nebojí se i investovat kromě času své peníze do záloh na budoucí nákupy a protože tyhle dva faktory jsou včetně nakupování a schopnosti přesvědčit další aktivní nadšence nezbytné k dosažení zajímavějších výdělků(50tis/měs a více),vznikne většině zúčastněných po čase problém,protože NAKUPOVAČE(jen nakupující)to za chvíli přestane bavit,neboť pochopí,že z toho nezbohatnou,LOVCE(hledače "investorů"záloh)to po čase také omrzí,neboť kolem sebe vyčerpají všechny možnosti vytáhnout peníze z lidí které znají a jejich "ulovení"nemají potenciál ke stejné činnosti a začnou LOVCE napadat,že chtějí své peníze zpět....CO POTOM?Bohužel těchto příběhů a mnohem dramatičtějších jsem za těch pár let poznal stovky a také bohužel já mohu za to,že někteří lidé přišli o peníze v Lyo ,i když jsem to od začátku myslel poctivě a motivoval jsem lidi k aktivitě nákupů a samostatnosti.Kdyby všichni pochopili smysl Lyo a používali ho naplno,mohlo by to fungovat,realita je ale bohužel opačná a proto jsem se i já po čase rozhodl tento systém opustit a jak tady někdo psal,není to chyba systému,ale problém lidí,že se neumí zamyslet nad 1+1 a jsou líní.Neberu to jako svou prohru,jen jsem se už nechtěl dál dívat na chudáky kolem sebe,co také chtějí jachtu a BMW,ale NIKDY toho nedosáhnou,protože v každém MLM je to jen pro pár vyvolených a schopných lidí.Držím palce všem,ať se rozhodnou pro LYO nebo ne,každopádně vždy se dívejte na to,jestli jste spokojení ne jen vy,ale i vaši přátelé,které do obchodu přivedete,jinak to nemůže mít dlouhého trvání a zničíte si i dlouholetá přátelství kvůli pár korunám a to za to nestojí!!

Unknown řekl(a)...

SpokojenýKarel: trefil jste hřebíček na hlavičku - lidé jsou liní udělat cokoliv navíc, a pak se diví že se nedostaví odměna. To je ten největší problém v ČR.

Já jsem v Lyoness něco přes 2 roky, a nikdo mne nikdy nenutil někam dávat nějaké zálohy, ale když jsem se rozhdol - po tom co jsem zjistil že to má hlavu a patu, tak jsem vložil a nelituji toho. A byl jsem si vědom že je to běh na dlouho trať, řekněme na nějakých 5-7 let. Nikdo mi nikdy nesliboavl že své peníze dotanu bez práce za týden zpět.

Pokud LOVEC slíbil něco co nejde splnit, je to jen a jen jeho chyba. Ale já mám ve svém týmu jak obchodníky, tak lidi se zálohama tak i obyčejné nakupující, a kupodivu, když si člověk dal práci, a podal pravdivě, a to znovu opakuji pravdivě, všechny informace, tak mne nikdo neuhání že chce své peníze zpět, protože věděl, že to bude chtít od něj nějakou práci a aktivitu. Ale vždy je to dobrovolná volba toho dotyčného, nemám ve zvyku někoho do něčeho nutit.
A pokud Vás někdo nutil vkládat zálohy, tak je to chyba Vašeho doporučitela a né Lyoness.

Píšete, že musí investovat své peníze - nemusí členové mohou investovat své peníze, a to je základní rozdíl oproti zde zmiňovaným letadlům nebo pyramidám.

V Lyoness o své peníze nikdy nepřijdete - vždy vám vydělají, jen to chce buď aktivitu, aby to bylo rychle, nebo dát tomu čas pokud budete pasivní. Neznám nikoho kdo by v Lyoness o peníze přišel, takže mohu se zeptat jaký způsobem - zda se mu zálohy z office ztratili nebo jak tedy?
Možná by nebylo odvěci se s těmito lidmi potkat, podívat se do office, třeba jestli nechybí číslu účtu - už i s takovými případy jsem se setkal. Ultra pasivní člověk neměl v office číslo účtu, a čekao tam na něj několi tisíc korum.

Píšete že si zničit přátelství kvůli pár korunám - pokud vy tomu nevěříte, tak nemá cenu do toho vstupovat a přivádět své přátele! Já Lyoness věřím, přivedl jsem své přátele, a žádné změny v našich vztazích nenstali.

Píšete, že jen ti první vydělají, a nemáte pravdu může vydělat každý kdo chce, a dá tomu svůj čas - nějaké zálohy nejsou podmínkou, a nikdo si je nemusí dávat. A věřte mi, že při tom jak je systém nastaven tak na své si přijde i ten poslední v systému. Nebo si myslíte že lidé přestanou nakupovat? Já vím, že nepřestanou :-)

Unknown řekl(a)...

Výborný článek o Lyoness, který jem si přečetl, protože jsem v jednom krámu dostal kartu s tím že se mi někdy část peněz vrátí.
Po přečtení větiny příspěvků jsem dospěl k závěru, že Lyoness je něco jako komunismus. Ten byl ve své podstatě taky výhodný pro všechny, ale ve skutečnosti to byla jen utopie z které těžilo jen pár vyvolených.
Pro ty co nepochopili co tím myslím, uvádím že narážím na teorii kterou nás učili ve školách, tzn. že v komunismu nebudou existovat peníze a každý si zadarmo v obchodě vezme jen to co zrovna potřebuje.
Celý systém je totiž postavený na ideální teorii a to, že se všichni zainteresovaní budou chovat podle daného scénáře, ale ten je ve skutečnosti hodně vzdálen od reality.
Takže když to shrnu, tak za ideálních podmínek to podvod určitě není, ale za normálních okolností bude velká většina lidí z tohoto systému zklamána.

Luboš řekl(a)...

@Jaromír Mikuláštík
asi jste nepochopil, na co se Vás pan Soukup celou dobu ptá. Ono totiž není jedno, zda jak dlouho se Vám peníze "vyhospodaří". I okamžitá úspora, kterou získá pan Soukup se dá dále zhodnotit. Buď pasivně na spřícím účtě, penzijku, stavebku, nebo aktivně investicí třeba do akcií... Váš příklad je neseriózní v tom, že argumentujete útratou za rok a vztahujete k němu výnos za naprosto neurčitou dobu. Na daném příkladu s nákupy u OMW byste museli uvažovat pouze nákupy benzínu při zmíněné spotřebě. Jestli vám vyjde, že na zhodnocení 8363,52 Kč potřebujete 2 roky, tak jste oproti panu Soukupovi prodělal. Takže argumenty typu o nic nepřijdete nejsou úplně pravda. Ztráta spočívá v tom, že jinou cestou šlo získat víc. Vy k serióznímu výpočtu ale nedáváte potřebné podklady - byť je dát nemůžete. (doba zhodnocení 8363,52 Kč) Pak ale používáte špatný příklad a výpočet odměn je naprosto scestný. Z vašich odpovědí je patrné, že čas návratnosti a pojmy jako RPSN Vám asi nic neříkají... Takto to dopadá, když se do finančního poradenství pouští lidé lidé bez potřebného vzdělání.
Teď ještě jenom k jiným možnostem pasivního nakupování. U kreditky GE, nebo CITI dostáváte zpět i u nepartnerů. V případě GE dokonce u jakékoliv platby kreditkou. U partnerů samozřejmě také slevy. Veškerý MLM je založen na tom, že se lidé z posledních míst (levelů) nepropracují výš, až dojde k nasycení systému. Tj. při teoretické situaci, kdybychom v něm byli všichni. Argumentovat, že je nás 7 miliard je také úsměvné. protože na jiných místech země třeba neřeší, jakou kreditkou dnes zaplatí, ale jestli vůbec budou jíst.

Zdravím všechny a přeji hezké svátky.....

Unknown řekl(a)...

@Luboš:
Jak jsem již psal, není to jen o nákupu PHM - je to o nákupech celkově, a je to volba každého zda to chce využít či nikoli. Velmi jste mne pobavil pasivním příjmem na spořících účtech, penzijko atd. Při tom zhodnocení co mi tyto produkty nabízí, je pro mne nezajímavé - navíc na penzijko čekám na své prostředky 10, 15, 20 let? A Vám se zdá 2 roky hodně? Navíc jak jsem uvedl, tak to nebyla konečná částka, kterou mi to přinese. Akcie, to je již něco jiného, mohou Vám přinést krásný výdělek, ale taky krásný prodělek. Navíc ve všech Vámi uvedených produktech musíte mít hotovost, kterou můžete jen tak vydat - u penzijek, stavebek atd je to pár korun, ale kolik to je u akcií? Kdež to tady se Vám zhodnocují jednou utracené peníze.
Ad platební karty: dostanete peníze zpět - kolik max 2%, Lyoness nyní dává až 5% zpět do peněženky - ale zase je musíte dát někam jinam, aby Vám něco vydělali - buď bez rizika, s minimálním zůročením a na X let někde ležící, nebo s poměrně velkým rizikem. V Lyoness žádné riziko není!
Jinak nikdy v systému nebudou všichni, a kdo bude v systému a pochopí, tak bude aktivně nakupovat a bude dostávat své odměny. Navíc nikde není řečeno že všichni členové budou dělat s Lyoness business - troufám si říct, že 95% členů bude chtít být jen nakupujícími, bez jakých koliv ambicí, ale i tito nakupující dostanou své peníze zpět - i kdyby v systému byla celá ČR.
Já nikde netvrdím že dělám finanční poradenství, nikdy jsem to netvrdil a nikdy nebudu, protože ho nedělám, a nerozumím mu. Já jen vím co mi Lyoness přináší a přinese, a to předávám svým známým. Proto bych byl také rád - a bylo by to fér, kdyby jste se Vy nejdřível seznámil s Lyoness, než o něm něco začnete psát.
A když zde vyzvedáváte stavební a penzijní spoření, přemýšlel jste někdy nad tím, jak tyto spoření fungují? Podle Vašich úvah, ti co vstoupí jako poslední nikdy nic nedostanou, protože to platí těm co už v systému jsou, protože ti to zaplatili těm předchozím atd.

A na závěr: systém teď prošel obrovskou změnou, takže je dost věcí jinak, více zaměřené na nakupujícího - obyčejného nakupujícícho. Možná by si měl autor blogu nyní prostudovat nové informace a popsat je nyní na svém blogu.

Luboš řekl(a)...

@ Jaromír Mikuláštík
To je právě ten problém, že se nedržíte příkladu a píšete o nakupování celkově. Pak se nikdy nedopočítáte výhodnosti. Snadnější příklad asi už nedostanete. Z Vašich mnoha příspěvků jsem stále nezaznamenal jasnou odpověď. Jak dlouho bude pan Soukup čekat na svých cca 8 tisíc, pokud bude kupovat jen PHM ve zmíněném objemu? 2 roky se mi zdá moc na to, abych to viděl přes Lyoness výhodnější. Mám ale obavu, že by to při nákupech jen PHM bylo daleko déle, než 2 roky. Zase připomínám, že pan Soukup má pravdu v tom, že když nakoupíte něco jiného, zase to musíte porovnávat s akcemi u jiných obchodníků a zkoumat výhodnost toho konkrétního obchodu. Ve výsledku nakupování přes síť Lyoness nemusí být výhodnější, než běžné zvyklosti jiných lidí, kteří srovnávají. Na mnou zmíněných - všem dostupných produktech lze úročit ušetřené peníze. Tj. to, co Vy jste utratil a někde Vám leží a čeká, než si to znovu vyberete v nákupech. Zmínil jsem jen namátkově to, co může mít každý. Třeba podnikatel to dokáže zhodnotit ve své firmě i víc, nebo mají lidé i speciální účty s mimořádnými vklady, které dosahují i 7-10% RPSN. Záleží na možnostech konkrétního člověka. Jinak důchodce na penizko čeká 5 let a stavebko se dá zůročit i za 3 měsíce (kdy tam peníze leží). Jde samozřejmě o malé částky, ale to v případě úspor přes Lyoness také. Rozhodují tedy procenta. Nemám nic proti Lyoness. Tak jako většina čtenářů jsem hledal kartu k nakupování. A dočetl to až sem... Napadá mě jen jedna odpověď, proč neřeknete, jak dlouho by ve zmíněném případě čekal na peníze (8363,52 Kč). A to, že to není tak jednoduché vypočítat. Vám se do toho plete spousty nákupů, které mohou být stejně "výhodné".
Jinak o Lyoness nic nepíšu, neznám ho a ani nehodnotím záporně. To ani nemohu, protože jsem se nedozvěděl tu dobu. MLM funguje u několika firem a není to letadlo. Jen jeho výsledkem je, že většina lidí jsou jen pasivní konzumenti. (Vůbec tudíž neříkám, že nic nedostanou) U těch aktivních by to matematicky nevycházelo. Samozřejmě, každá společnost má své nástroje, jak se třeba vymění pozice sponzora s klientem, ale to je kapitola sama pro sebe. To u Vás také nehodnotím, protože to třeba někomu vyhovuje. Sám jsem z vesnice poblíž 10-ti tisícového městečka. V obdobném (jiném) pracuji. V dané lokalitě jsem napočítal 25 Lyoness partnerů. Jen 4 mají slevu 4procenta, 13 má slevu 3 procenta, ostatní nižší. Některé z nich vůbec nepotřebuji, nebo jen 1x za život. V nejblžším větším městě (Olomouc-100 000 obyvatel-okruh 2km) je partnerů 35. Někteří jako McDonald´s či Shell mají další 1 nebo 2 provozovny. Abych měnil zvyklosti a jezdil tak daleko, za to mi jejich slevy do 4 procent nestojí. Na Vámi kritizovaných kred. kartách dostáváte 1-2% všude. U partnerů i víc než u Lyoness.... Takže teď zase hodnotím situaci jen u sebe, v Praze či Brně to asi bude jiné. To je také důvod, proč se dále o Lyoness nezajímám. Nikomu ale Vaši společnost nehaním, v jiném -konkrétním případě to může vycházet jinak. Férovost svého jednání si dokážu zhodnotit sám.

Hezké svátky Vám, Lyoness i ostatním
Luboš

Unknown řekl(a)...

@Luboš

Jak jsem uvedl ve svém předchozím příspěvku, Lyoness prošel velkou změnou, proto je již nepodstatné za jak dlouho pan Soukup dostene své peníze, protože je dostne hned. Navíc já nenakupuji - a nikdo koho znám - jen PHM, ale i jídlo, oblečení dovolené... Proto se zabývat jen PHM je vytrženo z kontextu. Navíc jasný příklad jen na PHM jsem uvedl.

Když bude běžný nakupující, dostane méně než je v mém příkladu - protože v době kdy byl příklad psán to bylo prostě jinak. Ale pokud bude chtít Lyoness věnovat svůj čas a úsilí, tak dostane minimálně stejně jako je v mém příkladu. Běžný nakupující nyní dostane sice méně, ale zato hned.

Ve svém komentáři opomíjíte druhou část výhod u obchodníků - Shopping Points (SP). Tuto dostane také každý a 1 SP znamená pro člena Lyoness 160 Kč na další nákupy u partnerských společností, a může je obratem k těmto nákupům využít. Vzhledem k tomu, že změny proběhly v listopadu, ještě se i obchodníci učí s SP pracovat.

Jena věc která mi ve Vašem příspěvku nedává smysl je, proč u výdělku uvádíte RPSN, když toto je roční procentní sazba nákladů, a s výdělkem nemá nic společného, ale má společného s půjčkami jakéhokoliv druhu.

A že nejsou obchodníci? Já v tom vidím šanci toho obchodníka přivést - a dělám to, a profitovat z toho, že lidé v mém týmu budou mít kde nakupovat. A na druhou stranu, co vám - snad mimo potravin a PHM - brání nakupovat v eshopech, kteří jsou partneři Lyoness?

Luboš řekl(a)...

@ Jaromír Mikuláštík

Zdravím Vás pane, nejprve odpovím, proč píši o RPSN i v případě, že jde jen o odměnu. Na výše uvedeném příkladu jste předpokládal, že Vám okamžitý výdělek navíc "vyhospodaří" další peníze. V tomto ohledu je situace analogiská např. se státní podporou u st. spoření. Tam ji také dostáváte 1x za rok, ale běžně ji stavební spořitelny započítávají do zhodnocení spolu s úroky ze státních podpor. Prostě to vypočítají za celé období 6-ti let a vyjde jim RPSN celého produktu. Proto jsem se celou dobu zajímal o to, za jakou dobu se peníze vyhospodaří. Pokud jsou už údaje neaktuální, bylo by dobré říci v čem. Chápu, že to není Vaše práce. S tím by si měla asi dát práci Lyoness a Vy byste sem umístili pouze link, nebo to sem vkopírovali. Rozumím také tomu, že to asi Lyoness neudělá, protože by se tím připravila o haló efekt vzniklý na přednáškách. Tam jsou lidé ovlivněni vidinou vysokých příjmů a na výpočty tohoto typu není čas. Nesouhlasím s tím, že je pouze PHM vytrhlá z kontextu. U opakujících se plateb je výhodné si provést ten výpočet.
Dle Vašeho posledního příspěvku tedy již kupující nečeká na nějaké vyhospodaření a dostává odměnu hned (v případě konkurenčních kred. karet 1x za měsíc)? Pak by stačilo ty údaje jen zaktualizovat na ten příklad. To by snad až tak pracné nebylo...
Všiml jsem si, že OMW už nedává 1,5%, ale už jen 1%. Tak tam asi bude nějaký další bonus? Co se týče SP, tak v případě OMW dostávám 80Kč za každých 3200Kč utracených? A to by bylo vše?

U MLM bude asi dobře fungovat prodej parfémů. Tyto produkty jsou neskutečně předražené. Výrobní náklady jsou poměrně nízké a marže je vyšší, než např. u vysove ziskového PHM. Např. u potravin však tento prostor není.

Já jsem hledal pouze možnost pasivního nakupování, bez účasti ve struktuře MLM. Mám s tím negativní zkušenosti, přeji Vám, ať si zachováte přízeň k Lyoness i po delší době, než 2 letech....

Unknown řekl(a)...

Dobrý den,

celý tento článek je velmi směšný, ale za přečtení to stálo, teď už mám jasno o Lyoness a jejich obchodnících ... :-))).

Gratuluji Peline, takovou diskuzi jsi asi psaním prvních řádku nečekal

S pozdravem

Štěpán Kroužek

Pelin řekl(a)...

Dobrý den Štěpáne

ano máte pravdu, to co se rozpoutalo bylo šílené až tak, že jsem původní článek musel upravovat těmi žlutě podbarvenými částmi + opravami.

Překvapilo mě ale, že nikdo neargumentoval tím, že na Slovensku se Lyoness (údajně) chytil lépe, a/nebo že my češi jsme "zaprděnci", kteří mají raději 10 slevových kartiček než jednu společnou Loynessku. Nu, jestli si mám vybrat Lyonessku a její slevu 1% v mém oblíbeném obchodě, nebo si sáhnout na slevu 10% přímou slevovou kartičkou daného obchodu...

Ale furt nevím, co mám ve svých výpočtech dle příznivců Lyonessu špatně :-(

P.

Unknown řekl(a)...

Dobrý den pane Pelíne,
chtěl bych vám tímto poděkovat za váš článek. Věřím, že jste hodně namíchl mnoho lidí, kteří se tímto byznysem živí, a vy jim odháníte pozenciální ovečky.
Já jsem si osobně ihned vyhledal všechny firmy zapojené do tohoto systému a všechny jsem vyřadil z okruhu ých nákupních aktivit. Zkusil jsem si udělat souhrn zboží a služeb, které za rok já a moje rodina ankupujeme, porovnal jsem několik obchodů ze systému Lyoness a pak jsem hledal alternativní obchody a služby. Vždy jsem našel buď o několik procent levnější nebo stejné hodnoty, ale s tím, že s věrnostní kartou to také vyjde levněji. A to zhodnocení peněz u Lyoness mně (a jak se píše, i těm zbývajícím 99%) nepřipadá nijak zajímavé.